Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Recept dana: Piletina u sosu od limuna

11.01.2018. 19:21 19:28
Piše:
Foto: pixabay.com

Evo jednog jako ukusnog predloga kako da povrće i piletinu pripremite i servirate na malo drugačiji način od uobičajnog.

Sastojci:

- 125 g pirinča,

- srednje velika glavica luka,

- 3 paprika,

- 200 g brokolija,

- 4 pileće šnicle,

- kašika ulja,

- sok od 1 limuna,

- 1/2 kašike gustina ili kašika brašna,

- so i biber po ukusu

Priprema:

1. Pirinač kuvati u slanoj kipućoj vodi 20 minuta.

2. Luk oljuštiti i iseći na kriške, papriku na trake, a brokoli kuvati u kipućoj supi oko pet minuta.

3. Svaku šniclu iseći na komadiće i pržiti na ulju nekih 3 minuta. 4. Posoliti i pobiberiti, dodati luk i papriku kratko pržiti sve zajedno.

5. Brokoli ocediti tako da sačuvate deo tečnosti od kuvanja.

6. Meso izvaditi iz tiganja, a u prženi luk i papriku umešati sok od limuna i 150 ml supe od brokolija, pa ostaviti da se kuva nekih 3 minuta. Po ukusu posoliti i pobiberiti.

7. Zgusnuti sos razmućenim gustinom, vratiti meso i poslužiti s kuvanim pirinčem.

Piše:
Pošaljite komentar
Recept dana: Pica s krompirom i mocarelom

Recept dana: Pica s krompirom i mocarelom

09.01.2018. 19:28 19:31
Recept dana: Šnenokle

Recept dana: Šnenokle

29.12.2017. 16:24 16:28