Recept dana: Piletina u sosu od limuna
Evo jednog jako ukusnog predloga kako da povrće i piletinu pripremite i servirate na malo drugačiji način od uobičajnog.
Sastojci:
- 125 g pirinča,
- srednje velika glavica luka,
- 3 paprika,
- 200 g brokolija,
- 4 pileće šnicle,
- kašika ulja,
- sok od 1 limuna,
- 1/2 kašike gustina ili kašika brašna,
- so i biber po ukusu
Priprema:
1. Pirinač kuvati u slanoj kipućoj vodi 20 minuta.
2. Luk oljuštiti i iseći na kriške, papriku na trake, a brokoli kuvati u kipućoj supi oko pet minuta.
3. Svaku šniclu iseći na komadiće i pržiti na ulju nekih 3 minuta. 4. Posoliti i pobiberiti, dodati luk i papriku kratko pržiti sve zajedno.
5. Brokoli ocediti tako da sačuvate deo tečnosti od kuvanja.
6. Meso izvaditi iz tiganja, a u prženi luk i papriku umešati sok od limuna i 150 ml supe od brokolija, pa ostaviti da se kuva nekih 3 minuta. Po ukusu posoliti i pobiberiti.
7. Zgusnuti sos razmućenim gustinom, vratiti meso i poslužiti s kuvanim pirinčem.