Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Recept dana: Šnenokle

29.12.2017. 16:24 16:28
Piše:
Foto: Youtube Printscreen

U pitanju je starinska poslastica koju i danas mnogi obožavaju.

Sastojci:

- 1 l mleka,

- 4 jajeta,

- 6 kašika šećera,

- 2 kesice vanil šećera,

- 2 kašike brašna

Priprema:

1. Odvojiti žumanca od belanaca.

2. Sipati mleko u šerpu sa debljim dnom i uključiti ringlu na srednju jačinu.

3. Dok se mleko greje, čvrsto umutiti belanca.

4. Smanjiti jačinu ringle na najmanje i u mleko koje struji supenom kašikom ubacivati knedle od ulupanih belanaca.

5. Kad počnu da narastaju, okrenuti ih da se skuvaju i s druge strane. 6. Gotove knedle rešetkastom kašikom vaditi iz šerpe i ređati u posudu iz koje će biti služeni.

7. Mleko skloniti s vatre.

8. Žumancima dodati šećer i vanil šećer, pa dobro umutiti.

9. Dodati brašno i prvo ih lagano umešati varjačom, pa tek onda mikserom.

10. U dobijenu smesu uliti kutlaču-dve toplog mleka, pa promešati varjačom dok se ne sjedini.

11. Mleko vratiti na ringlu, uključiti na tiho, pa uz neprestano mešanje lagano ulivati umućena žumanca.

12. Nastaviti s mešanjem dok se ne dobije gusti krem.

13. Čim krem bude gotov, preliti njime poređane knedle i ostaviti da se dobro ohladi.

Piše:
Pošaljite komentar
Recept dana: Namaz od šampinjona

Recept dana: Namaz od šampinjona

21.12.2017. 12:01 12:04
Recept dana: Posne punjene paprike

Recept dana: Posne punjene paprike

19.12.2017. 08:33 08:38