Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Рецепт дана: Пилетина у сосу од лимуна

11.01.2018. 19:21 19:28
Пише:
Фото: pixabay.com

Ево једног јако укусног предлога како да поврће и пилетину припремите и сервирате на мало другачији начин од уобичајног.

Састојци:

- 125 г пиринча,

- средње велика главица лука,

- 3 паприка,

- 200 г броколија,

- 4 пилеће шницле,

- кашика уља,

- сок од 1 лимуна,

- 1/2 кашике густина или кашика брашна,

- со и бибер по укусу

Припрема:

1. Пиринач кувати у сланој кипућој води 20 минута.

2. Лук ољуштити и исећи на кришке, паприку на траке, а броколи кувати у кипућој супи око пет минута.

3. Сваку шницлу исећи на комадиће и пржити на уљу неких 3 минута. 4. Посолити и побиберити, додати лук и паприку кратко пржити све заједно.

5. Броколи оцедити тако да сачувате део течности од кувања.

6. Месо извадити из тигања, а у пржени лук и паприку умешати сок од лимуна и 150 мл супе од броколија, па оставити да се кува неких 3 минута. По укусу посолити и побиберити.

7. Згуснути сос размућеним густином, вратити месо и послужити с куваним пиринчем.

Пише:
Пошаљите коментар
Рецепт дана: Пица с кромпиром и моцарелом

Рецепт дана: Пица с кромпиром и моцарелом

09.01.2018. 19:28 19:31
Рецепт дана: Шненокле

Рецепт дана: Шненокле

29.12.2017. 16:24 16:28