Рецепт дана: Пилетина у сосу од лимуна
Ево једног јако укусног предлога како да поврће и пилетину припремите и сервирате на мало другачији начин од уобичајног.
Састојци:
- 125 г пиринча,
- средње велика главица лука,
- 3 паприка,
- 200 г броколија,
- 4 пилеће шницле,
- кашика уља,
- сок од 1 лимуна,
- 1/2 кашике густина или кашика брашна,
- со и бибер по укусу
Припрема:
1. Пиринач кувати у сланој кипућој води 20 минута.
2. Лук ољуштити и исећи на кришке, паприку на траке, а броколи кувати у кипућој супи око пет минута.
3. Сваку шницлу исећи на комадиће и пржити на уљу неких 3 минута. 4. Посолити и побиберити, додати лук и паприку кратко пржити све заједно.
5. Броколи оцедити тако да сачувате део течности од кувања.
6. Месо извадити из тигања, а у пржени лук и паприку умешати сок од лимуна и 150 мл супе од броколија, па оставити да се кува неких 3 минута. По укусу посолити и побиберити.
7. Згуснути сос размућеним густином, вратити месо и послужити с куваним пиринчем.