Recept dana: Italijanske grisine
16.05.2017.
17:20
17:21
Komentari (0)
Ovaj ukusni snek po italijanskoj recepturi sasvim sigurno dobrineće boljem raspoloženju na svakoj zabavi, a neće „smetati“ ni u varijanti kućnog bioskopa.
Sastojci:
- 500 g brašna,
- 1 jaje,
- kašičica milerama,
- 1 margarin,
- šolja mleka,
- pola praška za pecivo,
- so po ukusu,
- kim i/ili susam
Priprema:
1. Umesiti testo od brašna, margarina, žumanceta, milerama, soli i praška za pecivo.
2. Ostaviti testo u frižideru da „prenoći“.
3. Sutradan razviti dve jufkice, premazati belancetom i posuti kimom i/ili susamom.
4. Seći vrućim nožem na štapiće, širine pola centimetra.
5. Peći 10-15 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.