Рецепт дана: Италијанске грисине
16.05.2017.
17:20
17:21
Коментари (0)
Овај укусни снек по италијанској рецептури сасвим сигурно добринеће бољем расположењу на свакој забави, а неће „сметати“ ни у варијанти кућног биоскопа.
Састојци:
- 500 г брашна,
- 1 јаје,
- кашичица милерама,
- 1 маргарин,
- шоља млека,
- пола прашка за пециво,
- со по укусу,
- ким и/или сусам
Припрема:
1. Умесити тесто од брашна, маргарина, жуманцета, милерама, соли и прашка за пециво.
2. Оставити тесто у фрижидеру да „преноћи“.
3. Сутрадан развити две јуфкице, премазати беланцетом и посути кимом и/или сусамом.
4. Сећи врућим ножем на штапиће, ширине пола центиметра.
5. Пећи 10-15 минута у рерни загрејаној на 200 степени.