Recept dana: Domaći ćevapi
06.03.2019.
18:25
18:27
Komentari (0)
Istinski gurmani znaju da su ćevapi najukusniji u somunu ili lepinji. Ništa manje važna ni je činjenica, da meso koje se koristi nikako ne sme da bude nemasno. Kada je junetina u pitanju, idealno je koristiti kvalitetne masnije delove, poput mesa sa rebara i vrata...
Sastojci:
- 600 g mlevene junetine,
- glavica crnog luka,
- 1/2 glavice belog luka,
- 1/2 kašičice korijandera,
- kašičica aleve paprike,
- 1/2 kašičice soli,
- 1/2 kašičice bibera
Priprema:
1. Sve sastojke pomešati i dobro rukama sjediniti.
2. Potom posudu prekriti folijom i ostaviti u frižideru da odstoji dva sata.
3. Nakon toga, kašičicom vaditi smesu i rukom oblikovati ćevape.
4. Spremni su za prženje.