Рецепт дана: Домаћи ћевапи
06.03.2019.
18:25
18:27
Коментари (0)
Истински гурмани знају да су ћевапи најукуснији у сомуну или лепињи. Ништа мање важна ни је чињеница, да месо које се користи никако не сме да буде немасно. Када је јунетина у питању, идеално је користити квалитетне масније делове, попут меса са ребара и врата...
Састојци:
- 600 г млевене јунетине,
- главица црног лука,
- 1/2 главице белог лука,
- 1/2 кашичице коријандера,
- кашичица алеве паприке,
- 1/2 кашичице соли,
- 1/2 кашичице бибера
Припрема:
1. Све састојке помешати и добро рукама сјединити.
2. Потом посуду прекрити фолијом и оставити у фрижидеру да одстоји два сата.
3. Након тога, кашичицом вадити смесу и руком обликовати ћевапе.
4. Спремни су за пржење.