Recept dana: Čokoladni mafini
Za slatkiše je uvek pravo vreme. Još kada je priprema jednostavna, a kolač toliko ukusan da nestane iz tanjira za čas, razloga za odlaganje nema...
Sastojci (za biskvit):
- 200 g brašna,
- 20 g kakaa,
- 190 g šećera,
- kašikica praška za pecivo,
- kašikica vanil šećera,
- 1/2 kašičice soli,
- 220 ml mleka,
- 100 ml ulja,
- 1/2 kašičice belog sirćeta,
- 150 g čokolade
Za glazuru:
- 150 g mlečne čokolade,
- čokoladne mrvice
Priprema:
1. U činiju staviti suve sastojke: brašno, kakao, prašak za pecivo, vanil šećer i so.
2. U drugu činiju staviti mokre sastojke: mleko, ulje i sirće i sve izmešati.
3. Mokre sastojke sipati u suve i lagano sve mešati na najmanjoj brzini miksera, a može i kašikom.
4. Izrendati čokoladu u smesu i sve lagano promešati.
5. Uzeti tepsiju za mafine, staviti papirnate korpice za pečenje mafina i sipati do polovine testo.
6. Rernu zagrejati na 180 stepeni i staviti mafine da se peku.
7. Kad su pečeni, izvaditi ih iz tepsije.
8. Istopiti mlečnu čokoladu i preliti preko mafina, a zatim preko posuti čokoladne mrvice.