Рецепт дана: Чоколадни мафини
За слаткише је увек право време. Још када је припрема једноставна, а колач толико укусан да нестане из тањира за час, разлога за одлагање нема...
Састојци (за бисквит):
- 200 г брашна,
- 20 г какаа,
- 190 г шећера,
- кашикица прашка за пециво,
- кашикица ванил шећера,
- 1/2 кашичице соли,
- 220 мл млека,
- 100 мл уља,
- 1/2 кашичице белог сирћета,
- 150 г чоколаде
За глазуру:
- 150 г млечне чоколаде,
- чоколадне мрвице
Припрема:
1. У чинију ставити суве састојке: брашно, какао, прашак за пециво, ванил шећер и со.
2. У другу чинију ставити мокре састојке: млеко, уље и сирће и све измешати.
3. Мокре састојке сипати у суве и лагано све мешати на најмањој брзини миксера, а може и кашиком.
4. Изрендати чоколаду у смесу и све лагано промешати.
5. Узети тепсију за мафине, ставити папирнате корпице за печење мафина и сипати до половине тесто.
6. Рерну загрејати на 180 степени и ставити мафине да се пеку.
7. Кад су печени, извадити их из тепсије.
8. Истопити млечну чоколаду и прелити преко мафина, а затим преко посути чоколадне мрвице.