POTAŽ OD SPANAĆA, sremuša i mladog belog luka: Da sve pršti od vitamina
Iskoristite sezonsko povrće i brzo i lako spremite ovaj potaž. Vaš organizam će vam biti zahvalan, a i čulo ukusa će uživati
Zeleniš je važan, posebno povrće sa tamnim listovima poput spanaća, jer je puno vitamina (A, E, B1, B2, B9) i minerala važnih za jak imunitet.
Sastojci:
500 g spanaća
3 mlada bela luka
1 veza sremuša
2 kašike maslinovog ulja
kukuruzno brašno
so
kiselo mleko, ali samo za one koji ne poste
Priprema
Obarite spanać, pa dodajte u njega dva mlada bela luka i sve izmiksajte. Vodu u kojoj se povrće kuvalo nemojte više koristiti.
Zatim prodinstajte na vodi i ulju jedan iseckan mladi beli luk i malo sremuša, dodajte kašiku kukuruznog brašna i izmiksan spanać, pa malo posolite. Polako dodajite vodu da se dobije odgovarajuća gustina potaža.
Po završetku kuvanja dodajte u potaž dve kašike maslinovog ulja.
Kurir.rs/ Dnevnik