ПОТАЖ ОД СПАНАЋА, сремуша и младог белог лука: Да све пршти од витамина
Искористите сезонско поврће и брзо и лако спремите овај потаж. Ваш организам ће вам бити захвалан, а и чуло укуса ће уживати
Зелениш је важан, посебно поврће са тамним листовима попут спанаћа, јер је пуно витамина (А, Е, Б1, Б2, Б9) и минерала важних за јак имунитет.
Састојци:
500 г спанаћа
3 млада бела лука
1 веза сремуша
2 кашике маслиновог уља
кукурузно брашно
со
кисело млеко, али само за оне који не посте
Припрема
Обарите спанаћ, па додајте у њега два млада бела лука и све измиксајте. Воду у којој се поврће кувало немојте више користити.
Затим продинстајте на води и уљу један исецкан млади бели лук и мало сремуша, додајте кашику кукурузног брашна и измиксан спанаћ, па мало посолите. Полако додајите воду да се добије одговарајућа густина потажа.
По завршетку кувања додајте у потаж две кашике маслиновог уља.
Kurir.rs/ Дневник