Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

NAJSREĆNIJA SAM S PUNIM TANJIROM TESTENINE, a draga mi je i čokolada sa lešnicima! Autorka fud-bloga Recepttura otkriva tajnu kolača kojem niko neće odoleti  

29.10.2023. 13:00 12:31
Piše:
Izvor: Recepttura

Jedan od vodećih regionalnih fud-blogova Recepttura već osam godina nudi posetiocima recepte pogodne za svaki dan – ručkove, razne poslastice, torte i kolače, kao i pređela ili zimnicu.

Oni koji tragaju za idejom za ukusan obrok, mogu pronaći raznovrsne predloge na ovoj stranici, koju zajedno vode supružnici Tanja i Branimir Kovač, u čijim se receptima mogu pronaći tradicionalna jela, ali i moderna, jednostavna i komplikovana, kalorična i niskokalorična, mesna ili pak vegeterijanska.

– Počeli smo u proleće 2015. godine s Jutjub kanalom, a nekoliko meseci kasnije i s veb stranicom, jer je Branimir hteo svima da pokaže kako dobro kuvam. Uz to, on ima veliko iskustvo u projektima na vebu, pa se činilo kao logičan spoj. Projekat je ubrzo počeo da raste i pretvorio se u ozbiljan posao – priča za „Dnevnikov” Nedeljni ručak Tanja Kovač.

Na njihovim profilima na Instagramu i Fejsbuku, samom blogu i Jutjub kanalu najbolje prolaze, kažu, slatki recepti, kojima niko ne može da odoli.

– Na blogu ta razlika u korist slatkih recepata nije toliko izražena. Budući da ovog trenutka imamo najposećeniji fud-blog u Hrvatskoj (prema podacima nezavisnog servisa similarweb.com za oktobar), jako puno naših posetilaca traži razna jela i slane zalogaje, koji su takođe među našim najtraženijim receptima – kaže Branimir Kovač.

Tanja u šali ističe kako je najsrećnija s punim tanjirom testenine pripremljene na bilo koji način, ali i da joj je čokolada s celim lešnicima vrlo draga. Branimir se nadovezuje pa naglašava da voli raznoliku i izbalansiranu ishranu.

– Ako, recimo, preteram s kolačima, što se uz Tanjine recepte često dogodi, onda idućih nekoliko dana pazim da jedem malo zdravije. Ali, kod nas se uvek pripremaju raznolika jela, a omiljena mi je dalmatinska pašticada, koju Tanja priprema zaista savršeno – zaključuje Branimir Kovač.

V. B.

Domaća bajadera

200 ml vode

250 g margarina

200 g šećera

1 vanilin šećer

400 g mlevenog keksa

300 g mlevenih oraha

100 g čokolade za kuvanje

glazura:

150 g čokolade za kuvanje

6 kašika ulja

 

U posudu sipati vodu, te dodati margarin narezan na manje komade, šećer i vanilin šećer. Sve zagrevati uz mešanje da se sastojci otope. U veliku posudu sipati mleveni keks i mlevene orahe pa ih izmešati. Napraviti malu rupu, te u nju sipati otopljene sastojke.

Varjačom sve dobro izmešati da se dobije ujednačena smesa. Podeliti smesu na dva jednaka dela. Istopiti čokoladu za kuvanje, sipati je u polovinu smese i izmešati pomoću varjače, da postane jednolična.

Pleh dimenzija 35×20 centimetara namazati uljem. Na dno prvo staviti čokoladni (tamniji) sloj, te ga dobro izravnati. Naneti svetli sloj na tamni, oprezno ga rasporediti i poravnati. Za glazuru, na pari otopiti čokoladu za kuvanje s uljem i sipati po svetlom sloju. Kolač staviti na hlađenje u frižider preko noći, pre rezanja i posluživanja. Rezati na pravougaonike prema želji. Naše bajadere su dimenzija 4×2 centimetra.

 

Autor:
Pošaljite komentar
Jede vam se HIT KOLAČ SA MAKOM I BELOM ČOKOLADOM? Fud-blogerka Bobana Jovanović BAJMS otkriva TAJNU SAVRŠENOG RECEPTA

Jede vam se HIT KOLAČ SA MAKOM I BELOM ČOKOLADOM? Fud-blogerka Bobana Jovanović BAJMS otkriva TAJNU SAVRŠENOG RECEPTA

08.10.2023. 13:05 13:11
Autorka kanala „AURORA RECEPTI” Sanja Radosavljević otkriva kako da napravite CARSKI SLANI ROLAT

Autorka kanala „AURORA RECEPTI” Sanja Radosavljević otkriva kako da napravite CARSKI SLANI ROLAT

22.10.2023. 13:00 13:19
RECEPTI FUD-BLOGERA TATJANE MILETIĆ: Svaki zalogaj može biti gozba

RECEPTI FUD-BLOGERA TATJANE MILETIĆ: Svaki zalogaj može biti gozba

06.08.2023. 13:10 17:32