Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

KAKO ISKORISTITI OSTATKE pečenja od Božića? 3 SUPERUKUSNA JELA koja će učiniti da ne bacite ni parčence mesa

09.01.2024. 16:17 17:07
Piše:
Foto: Pixabay.com / Dnevnik.rs

Nakon praznika često preostane hrane, a evo kako da iskoristiti na najbolji način ostatke božićne pečenice, ili pilećeg belog mesa

Donosimo vam nekoliko ukusnih jela koja možete spremiti od ostataka božićne pečenice, a koja su toliko ukusna da je sigurno da nećete više nikada baciti ni jedno jedino parče mesa.

Izaberite onaj koji je vama najprimamljiviji i učinite da pečenje dobije potpuno drugačiji ukus, koji će se dopasti svim ukućanima.

Đuveč sa svinjskim mesom

 Potrebno je:

  • 500 g pečenog svinjskog mesa
  • 1 manji komad slanine
  • 1 veći crveni luk
  • 2 paprike šilje
  • 1 ljuta sveža paprika
  • 4-5 paradajza/ opciono par dc paradajz-sok
  • ulje
  • So
  • biber

 Priprema:

 U dublju posudu propržite sitno iseckanu slaninu, pa joj dodajte crni luk, papriku i paradajz. Kuvajte poklopljeno na laganoj vatri oko 20 minuta, a zatim dodajte začine po ukusu.  Dok se to dinsta, meso isecite na kockice i dodajte u povrće. Odlično ide uz krompir iz rerne.

Jagnjetina (svinjetina) u tortilji

 Potrebno je:

  • 4 tortilje
  • 1 krastavac
  • 2 paradajza
  • 1 parče mlade jagnjetine ili prasetine
  • 2 kuvane šargarepe
  • 100 g sira trapista
  • 4 kašičice kisele pavlake
  • malo ulja
  • 1 vezica peršunovog lista
  • So
  • Biber
  • ljuta paprika

 Priprema:

 Očistite krastavac, isecite ga na kockice i dodajte iseckani peršun, posolite i pobiberite i po želji dodajte malo ljute paprike. Tortilju premažite kašičicom kisele pavlake. Zatim isecite prasetinu ili jagnjetinu na kockice, dodajte sir, paradajz, krstavac i umotajte sve u rolnice ili napravite paketiće. Svaku rolnicu tortilje stavite u tepsiju, premažite uljem i pospite narendanim sirom. Pecite u rerni na 200 stepeni oko 15 minuta.

Pašteta od piletine

 Potrebno je:

  • 300 g piletine
  • 2 šargarepe
  • 1 paštrnjak
  • 1 krompir
  • 2-3 kašike pileće supe
  • malo senfa
  • malo majoneza
  • na vrh kašičice kari začina
  • so
  • biber

 Priprema:

Ukoliko vam je ostalo najviše belog mesa, kao što obično biva to je idealna prilika da od njega napravite ukusnu domaću, zdravu paštetu. U blender stavite piletinu i povrće, dodajte supu, malo senfa, malo majoneza i začine. Sve zajedno meljite da se meso potpuno usitni. Blendirajte dok ne dobijete kremastu smesu, sve izmešajte i začinite začinima po ukusu.

Kurir.rs/ Dnevnik

Piše:
Pošaljite komentar
Praznične pečenice u Vojvodi Zimonjiću

Praznične pečenice u Vojvodi Zimonjiću

07.01.2017. 19:16 21:12
"PRASE ŠTRASE" KOD ČAČKA MOGLA BI DA POSTANE PAPRENA KAO DA JE U CENTRU BEČA Zbog poskupljenja svinjskog mesa očekuje se i poskupljenje pečenja, evo šta kažu pečenjari za koliko

"PRASE ŠTRASE" KOD ČAČKA MOGLA BI DA POSTANE PAPRENA KAO DA JE U CENTRU BEČA Zbog poskupljenja svinjskog mesa očekuje se i poskupljenje pečenja, evo šta kažu pečenjari za koliko

03.12.2023. 20:40 20:43
NE JEDEMO DOVOLJNO VOĆA I POVRĆA Mediteranska ishrana obezbeđuje bolje zdravlje, BATALITE MASNU PRASETINU i živite srećnije

NE JEDEMO DOVOLJNO VOĆA I POVRĆA Mediteranska ishrana obezbeđuje bolje zdravlje, BATALITE MASNU PRASETINU i živite srećnije

17.10.2023. 10:15 10:36