КАКО ИСКОРИСТИТИ ОСТАТКЕ печења од Божића? 3 СУПЕРУКУСНА ЈЕЛА која ће учинити да не баците ни парченце меса
Након празника често преостане хране, а ево како да искористити на најбољи начин остатке божићне печенице, или пилећег белог меса
Доносимо вам неколико укусних јела која можете спремити од остатака божићне печенице, а која су толико укусна да је сигурно да нећете више никада бацити ни једно једино парче меса.
Изаберите онај који је вама најпримамљивији и учините да печење добије потпуно другачији укус, који ће се допасти свим укућанима.
Ђувеч са свињским месом
Потребно је:
- 500 г печеног свињског меса
- 1 мањи комад сланине
- 1 већи црвени лук
- 2 паприке шиље
- 1 љута свежа паприка
- 4-5 парадајза/ опционо пар дц парадајз-сок
- уље
- Со
- бибер
Припрема:
У дубљу посуду пропржите ситно исецкану сланину, па јој додајте црни лук, паприку и парадајз. Кувајте поклопљено на лаганој ватри око 20 минута, а затим додајте зачине по укусу. Док се то динста, месо исеците на коцкице и додајте у поврће. Одлично иде уз кромпир из рерне.
Јагњетина (свињетина) у тортиљи
Потребно је:
- 4 тортиље
- 1 краставац
- 2 парадајза
- 1 парче младе јагњетине или прасетине
- 2 куване шаргарепе
- 100 г сира траписта
- 4 кашичице киселе павлаке
- мало уља
- 1 везица першуновог листа
- Со
- Бибер
- љута паприка
Припрема:
Очистите краставац, исеците га на коцкице и додајте исецкани першун, посолите и побиберите и по жељи додајте мало љуте паприке. Тортиљу премажите кашичицом киселе павлаке. Затим исеците прасетину или јагњетину на коцкице, додајте сир, парадајз, крставац и умотајте све у ролнице или направите пакетиће. Сваку ролницу тортиље ставите у тепсију, премажите уљем и поспите наренданим сиром. Пеците у рерни на 200 степени око 15 минута.
Паштета од пилетине
Потребно је:
- 300 г пилетине
- 2 шаргарепе
- 1 паштрњак
- 1 кромпир
- 2-3 кашике пилеће супе
- мало сенфа
- мало мајонеза
- на врх кашичице кари зачина
- со
- бибер
Припрема:
Уколико вам је остало највише белог меса, као што обично бива то је идеална прилика да од њега направите укусну домаћу, здраву паштету. У блендер ставите пилетину и поврће, додајте супу, мало сенфа, мало мајонеза и зачине. Све заједно мељите да се месо потпуно уситни. Блендирајте док не добијете кремасту смесу, све измешајте и зачините зачинима по укусу.
Kurir.rs/ Дневник