Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

КАКО ИСКОРИСТИТИ ОСТАТКЕ печења од Божића? 3 СУПЕРУКУСНА ЈЕЛА која ће учинити да не баците ни парченце меса

09.01.2024. 16:17 17:07
Пише:
Фото: Pixabay.com / Dnevnik.rs

Након празника често преостане хране, а ево како да искористити на најбољи начин остатке божићне печенице, или пилећег белог меса

Доносимо вам неколико укусних јела која можете спремити од остатака божићне печенице, а која су толико укусна да је сигурно да нећете више никада бацити ни једно једино парче меса.

Изаберите онај који је вама најпримамљивији и учините да печење добије потпуно другачији укус, који ће се допасти свим укућанима.

Ђувеч са свињским месом

 Потребно је:

  • 500 г печеног свињског меса
  • 1 мањи комад сланине
  • 1 већи црвени лук
  • 2 паприке шиље
  • 1 љута свежа паприка
  • 4-5 парадајза/ опционо пар дц парадајз-сок
  • уље
  • Со
  • бибер

 Припрема:

 У дубљу посуду пропржите ситно исецкану сланину, па јој додајте црни лук, паприку и парадајз. Кувајте поклопљено на лаганој ватри око 20 минута, а затим додајте зачине по укусу.  Док се то динста, месо исеците на коцкице и додајте у поврће. Одлично иде уз кромпир из рерне.

Јагњетина (свињетина) у тортиљи

 Потребно је:

  • 4 тортиље
  • 1 краставац
  • 2 парадајза
  • 1 парче младе јагњетине или прасетине
  • 2 куване шаргарепе
  • 100 г сира траписта
  • 4 кашичице киселе павлаке
  • мало уља
  • 1 везица першуновог листа
  • Со
  • Бибер
  • љута паприка

 Припрема:

 Очистите краставац, исеците га на коцкице и додајте исецкани першун, посолите и побиберите и по жељи додајте мало љуте паприке. Тортиљу премажите кашичицом киселе павлаке. Затим исеците прасетину или јагњетину на коцкице, додајте сир, парадајз, крставац и умотајте све у ролнице или направите пакетиће. Сваку ролницу тортиље ставите у тепсију, премажите уљем и поспите наренданим сиром. Пеците у рерни на 200 степени око 15 минута.

Паштета од пилетине

 Потребно је:

  • 300 г пилетине
  • 2 шаргарепе
  • 1 паштрњак
  • 1 кромпир
  • 2-3 кашике пилеће супе
  • мало сенфа
  • мало мајонеза
  • на врх кашичице кари зачина
  • со
  • бибер

 Припрема:

Уколико вам је остало највише белог меса, као што обично бива то је идеална прилика да од њега направите укусну домаћу, здраву паштету. У блендер ставите пилетину и поврће, додајте супу, мало сенфа, мало мајонеза и зачине. Све заједно мељите да се месо потпуно уситни. Блендирајте док не добијете кремасту смесу, све измешајте и зачините зачинима по укусу.

Kurir.rs/ Дневник

Пише:
Пошаљите коментар
Празничне печенице у Војводи Зимоњићу

Празничне печенице у Војводи Зимоњићу

07.01.2017. 19:16 21:12
"ПРАСЕ ШТРАСЕ" КОД ЧАЧКА МОГЛА БИ ДА ПОСТАНЕ ПАПРЕНА КАО ДА ЈЕ У ЦЕНТРУ БЕЧА Због поскупљења свињског меса очекује се и поскупљење печења, ево шта кажу печењари за колико

"ПРАСЕ ШТРАСЕ" КОД ЧАЧКА МОГЛА БИ ДА ПОСТАНЕ ПАПРЕНА КАО ДА ЈЕ У ЦЕНТРУ БЕЧА Због поскупљења свињског меса очекује се и поскупљење печења, ево шта кажу печењари за колико

03.12.2023. 20:40 20:43
НЕ ЈЕДЕМО ДОВОЉНО ВОЋА И ПОВРЋА Медитеранска исхрана обезбеђује боље здравље, БАТАЛИТЕ МАСНУ ПРАСЕТИНУ и живите срећније

НЕ ЈЕДЕМО ДОВОЉНО ВОЋА И ПОВРЋА Медитеранска исхрана обезбеђује боље здравље, БАТАЛИТЕ МАСНУ ПРАСЕТИНУ и живите срећније

17.10.2023. 10:15 10:36