Na radost svih najvijača
"GROBARSKA" ČAROLIJA! Najfinija CRNO-BELA NAVIJAČKA pita!
Poseban ukus i izgled daju ovoj piti pravo da konkuriše za zvanični kolač crno-belih. Mada, kada se servira sa sosom od malina, postaje radost svih navijača.
Sastojci Količina
belanca 2
šećer, sitan 100 g
kokosovo brašno 220 g
pšenično brašno 30 g
ZA FIL OD ČOKOLADE I KISELE PAVLAKE
žumanca 2
slatka pavlaka 185 ml
crna čokolada 185 g
konkjak 2 kašike
bela čokolada 185 g
kisela pavlaka 155 g
ZA PRELIV OD MALINA
maline 250 g
šećer u prahu 1 kašika
Kako pripremiti
• Stavite belanca u činiju i umutite šne. Postepeno dodajte šećer, a potom kokosovo brašno. Testo rasporedite po dnu i ivicama podmazanog kalupa prečnika 23 cm. Pecite 25 minuta na 180 stepeni, ostavite u kalupu pet minuta, pa izvadite da se ohladi.
• Za fil žumanca i slatku pavlaku skuvajte na pari. Dodajte čokoladu i konjak, pa nastavite da mešate dok se čokolada ne otopi. Belu čokoladu i kiselu pavlaku takođe kuvajte na pari i mešajte dok ne dobijete glatku smesu. Sklonite s vatre i ostavite da se prohladi.
• Naizmenično stavljajte jednu kašiku crne i jednu kašiku bele smese na koru i viljuškom mešajte da biste dobili šaru mermera. Ostavite da se hladi dva sata. Za preliv stavite maline u blender i usitnite ih u pire. Proceđen pire promešajte sa šećerom u prahu i poslužite uz pitu.