Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Na radost svih najvijača

"GROBARSKA" ČAROLIJA! Najfinija CRNO-BELA NAVIJAČKA pita!

23.10.2024. 16:35 16:43
Piše:
S
Foto: pixabay.com/ilustracija

Poseban ukus i izgled daju ovoj piti pravo da konkuriše za zvanični kolač crno-belih. Mada, kada se servira sa sosom od malina, postaje radost svih navijača.

Sastojci    Količina
belanca    2
šećer, sitan    100 g
kokosovo brašno    220 g
pšenično brašno    30 g
ZA FIL OD ČOKOLADE I KISELE PAVLAKE    
žumanca    2
slatka pavlaka    185 ml
crna čokolada    185 g
konkjak    2 kašike
bela čokolada    185 g
kisela pavlaka    155 g
ZA PRELIV OD MALINA    
maline    250 g
šećer u prahu    1 kašika
Kako pripremiti
•    Stavite belanca u činiju i umutite šne. Postepeno dodajte šećer, a potom kokosovo brašno. Testo rasporedite po dnu i ivicama podmazanog kalupa prečnika 23 cm. Pecite 25 minuta na 180 stepeni, ostavite u kalupu pet minuta, pa izvadite da se ohladi.
•    Za fil žumanca i slatku pavlaku skuvajte na pari. Dodajte čokoladu i konjak, pa nastavite da mešate dok se čokolada ne otopi. Belu čokoladu i kiselu pavlaku takođe kuvajte na pari i mešajte dok ne dobijete glatku smesu. Sklonite s vatre i ostavite da se prohladi.
•    Naizmenično stavljajte jednu kašiku crne i jednu kašiku bele smese na koru i viljuškom mešajte da biste dobili šaru mermera. Ostavite da se hladi dva sata. Za preliv stavite maline u blender i usitnite ih u pire. Proceđen pire promešajte sa šećerom u prahu i poslužite uz pitu.


 

Izvor:
Blic
Piše:
Pošaljite komentar