На радост свих највијача
"ГРОБАРСКА" ЧАРОЛИЈА! Најфинија ЦРНО-БЕЛА НАВИЈАЧКА пита!
Посебан укус и изглед дају овој пити право да конкурише за званични колач црно-белих. Мада, када се сервира са сосом од малина, постаје радост свих навијача.
Састојци Количина
беланца 2
шећер, ситан 100 г
кокосово брашно 220 г
пшенично брашно 30 г
ЗА ФИЛ ОД ЧОКОЛАДЕ И КИСЕЛЕ ПАВЛАКЕ
жуманца 2
слатка павлака 185 мл
црна чоколада 185 г
конкјак 2 кашике
бела чоколада 185 г
кисела павлака 155 г
ЗА ПРЕЛИВ ОД МАЛИНА
малине 250 г
шећер у праху 1 кашика
Како припремити
• Ставите беланца у чинију и умутите шне. Постепено додајте шећер, а потом кокосово брашно. Тесто распоредите по дну и ивицама подмазаног калупа пречника 23 цм. Пеците 25 минута на 180 степени, оставите у калупу пет минута, па извадите да се охлади.
• За фил жуманца и слатку павлаку скувајте на пари. Додајте чоколаду и коњак, па наставите да мешате док се чоколада не отопи. Белу чоколаду и киселу павлаку такође кувајте на пари и мешајте док не добијете глатку смесу. Склоните с ватре и оставите да се прохлади.
• Наизменично стављајте једну кашику црне и једну кашику беле смесе на кору и виљушком мешајте да бисте добили шару мермера. Оставите да се хлади два сата. За прелив ставите малине у блендер и уситните их у пире. Процеђен пире промешајте са шећером у праху и послужите уз питу.