overcast clouds
10°C
23.10.2024.
Нови Сад
eur
117.0614
usd
108.3501
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

На радост свих највијача

"ГРОБАРСКА" ЧАРОЛИЈА! Најфинија ЦРНО-БЕЛА НАВИЈАЧКА пита!

23.10.2024. 16:35 16:43
Пише:
S
Фото: pixabay.com/ilustracija

Посебан укус и изглед дају овој пити право да конкурише за званични колач црно-белих. Мада, када се сервира са сосом од малина, постаје радост свих навијача.

Састојци    Количина
беланца    2
шећер, ситан    100 г
кокосово брашно    220 г
пшенично брашно    30 г
ЗА ФИЛ ОД ЧОКОЛАДЕ И КИСЕЛЕ ПАВЛАКЕ    
жуманца    2
слатка павлака    185 мл
црна чоколада    185 г
конкјак    2 кашике
бела чоколада    185 г
кисела павлака    155 г
ЗА ПРЕЛИВ ОД МАЛИНА    
малине    250 г
шећер у праху    1 кашика
Како припремити
•    Ставите беланца у чинију и умутите шне. Постепено додајте шећер, а потом кокосово брашно. Тесто распоредите по дну и ивицама подмазаног калупа пречника 23 цм. Пеците 25 минута на 180 степени, оставите у калупу пет минута, па извадите да се охлади.
•    За фил жуманца и слатку павлаку скувајте на пари. Додајте чоколаду и коњак, па наставите да мешате док се чоколада не отопи. Белу чоколаду и киселу павлаку такође кувајте на пари и мешајте док не добијете глатку смесу. Склоните с ватре и оставите да се прохлади.
•    Наизменично стављајте једну кашику црне и једну кашику беле смесе на кору и виљушком мешајте да бисте добили шару мермера. Оставите да се хлади два сата. За прелив ставите малине у блендер и уситните их у пире. Процеђен пире промешајте са шећером у праху и послужите уз питу.


 

Извор:
Блиц
Аутор:
Пошаљите коментар