Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

RECEPTI FUD-BLOGERA MARINE DEKAN: Kuvanje ljubav odmalena

17.12.2023. 11:30 15:56
Piše:
Izvor: Privatna arhiva/Marina Dekan

Fud-blogerka Marina Dekan (31) rođena je u Srbiji, a trenutno živi u Nemačkoj. Majka je dvoje dece i autorka popularne instagram stranice „Marininakuhinjica”, na kojoj deli raznolike ukusne recepte.  

Završila je kuvarsku školu, a kuvanje joj je ljubav odmalena, baš kao i hrana, budući da je veliki gurman. Inspiraciju, kako je svojevremeno rekla, pronalazi gledajući kanal 24 Kitchen.

– Još odmalena traje moja ljubav prema kuvanju. Nakon što sam završila kuvarsku školu radila sam u restoranima, ali me je više privlačilo da pravim slatkiše, prvenstveno torte. Na nagovor prijateljice otvorila sam svoju Instagram stranicu i veoma mi je drago zbog toga – priča nam Marina Dekan.

Na njenoj stranici najbolje prolaze, kaže, brzi recepti, odnosno jela koja se brzo pripremaju ili kolači koji se ne peku. A šta Marina Dekan najradije priprema?

– Najviše volim da jedem riblji paprikaš, ali ne bilo koji, nego naš apatinski. Svašta spremam u svojoj kuhinji, a najviše peciva i kolače – priznaje nam autorka instagram stranice „Marininakuhinjica”, koja je našim čitaocima poklonila recept za ukusnu poslasticu – krešenti sa nutelom.

Najviše volim da jedem riblji paprikaš, ali ne bilo koji, nego naš apatinski. Svašta spremam u svojoj kuhinji, a najviše peciva i kolače

Krešenti sa nutelom

3 jajeta

200 g šećera

2 vanil šećera

225 ml ulja

3 kašike mleka

1 kašičica praška za pecivo

3 kašike brašna

200 g mlevenog lešnika

200 g nutele

Sjediniti jaja, vanil šećer, šećer, ulje, mleko, prašak za pecivo i tri kašike brašna pa ostaviti u frižideru dva sata. Zatim dodati 450 g brašna i zamesiti testo. Od testa otkidati kuglice veličine višnje pa uvaljati svaku kuglicu u lešnike, da ostanu po njima. Slagati na pek-papir i peći na 150 stepeni 10-15 minuta. Ostaviti da se dobro prohlade pa ih spajati sa nutelom. Krešenti su zaista posebni, po izgledu liče na breskvice.  

 

Autor:
Pošaljite komentar
RECEPTI FUD BLOGERA: Kolač s jagodama i čokoladom Zdravka Kulinarka

RECEPTI FUD BLOGERA: Kolač s jagodama i čokoladom Zdravka Kulinarka

02.07.2023. 00:42 10:04
RASPADAJU SE U RUKAMA, A TOPE U USTIMA! Ove rebraste rolnice sa sirom će vas ODUŠEVITI

RASPADAJU SE U RUKAMA, A TOPE U USTIMA! Ove rebraste rolnice sa sirom će vas ODUŠEVITI

12.11.2023. 11:00 11:30
FUD-BLOGERKA DRAGANA NEDELJKOVIĆ motivisala druge da kuvaju, a evo kako da napravite njen UKUSNI KOH

FUD-BLOGERKA DRAGANA NEDELJKOVIĆ motivisala druge da kuvaju, a evo kako da napravite njen UKUSNI KOH

19.11.2023. 10:00 14:26