RECEPTI FUD-BLOGERA MARINE DEKAN: Kuvanje ljubav odmalena
Fud-blogerka Marina Dekan (31) rođena je u Srbiji, a trenutno živi u Nemačkoj. Majka je dvoje dece i autorka popularne instagram stranice „Marininakuhinjica”, na kojoj deli raznolike ukusne recepte.
Završila je kuvarsku školu, a kuvanje joj je ljubav odmalena, baš kao i hrana, budući da je veliki gurman. Inspiraciju, kako je svojevremeno rekla, pronalazi gledajući kanal 24 Kitchen.
– Još odmalena traje moja ljubav prema kuvanju. Nakon što sam završila kuvarsku školu radila sam u restoranima, ali me je više privlačilo da pravim slatkiše, prvenstveno torte. Na nagovor prijateljice otvorila sam svoju Instagram stranicu i veoma mi je drago zbog toga – priča nam Marina Dekan.
Na njenoj stranici najbolje prolaze, kaže, brzi recepti, odnosno jela koja se brzo pripremaju ili kolači koji se ne peku. A šta Marina Dekan najradije priprema?
– Najviše volim da jedem riblji paprikaš, ali ne bilo koji, nego naš apatinski. Svašta spremam u svojoj kuhinji, a najviše peciva i kolače – priznaje nam autorka instagram stranice „Marininakuhinjica”, koja je našim čitaocima poklonila recept za ukusnu poslasticu – krešenti sa nutelom.
Krešenti sa nutelom
3 jajeta
200 g šećera
2 vanil šećera
225 ml ulja
3 kašike mleka
1 kašičica praška za pecivo
3 kašike brašna
200 g mlevenog lešnika
200 g nutele
Sjediniti jaja, vanil šećer, šećer, ulje, mleko, prašak za pecivo i tri kašike brašna pa ostaviti u frižideru dva sata. Zatim dodati 450 g brašna i zamesiti testo. Od testa otkidati kuglice veličine višnje pa uvaljati svaku kuglicu u lešnike, da ostanu po njima. Slagati na pek-papir i peći na 150 stepeni 10-15 minuta. Ostaviti da se dobro prohlade pa ih spajati sa nutelom. Krešenti su zaista posebni, po izgledu liče na breskvice.