Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

RASPADAJU SE U RUKAMA, A TOPE U USTIMA! Ove rebraste rolnice sa sirom će vas ODUŠEVITI

12.11.2023. 11:00 11:30
Piše:
Izvor: Privatna arhiva

Fud-blogerka iz Kraljeva Tatijana Bogojević na svom Instagramu pod imenom „Bez praha roga jednoroga” priprema jednostavne recepte koji mogu da se prave u svakom domu.

Prati je više od 128 hiljada korisnika ove društvene mreže, a njena parola je da kuvanje nije komplikovano, ali da je potrebno samo malo ljubavi. Trudi se da promoviše sve one slane i slatke delicije koje svako može da napravi. Od ukusnih torti i kolača, preko raznih vrsta testa, sve do tradicionalnih jela - sve se to može pronaći kod Tatijane na Instagramu.

– Profil sam otvorila za vreme karantina u jeku korone, jer mi je nedostajala društvena interakcija. Želela sam da se povežem sa ljudima koji osećaju istu strast prema kuvanju kao ja – priča za „Dnevnikov” Nedeljni ručak Tatijana Bogojević.

Od ukusnih torti i kolača, preko raznih vrsta testa, sve do tradicionalnih jela - sve se to može pronaći kod Tatijane na Instagramu.

Na njenom profilu najbolje, kaže, prolaze oni recepti čije izvođenje učinite moguće svakome ko se iole snalazi u kuhinji.

– Samo je potrebno da privučete ljude da se ohrabre da pokušaju. Naravno, bitno je da lepo, sočno izgledaju, toliko da ljudi požele da se potrude oko pripreme – ističe naša sagovornica i dodaje da ona najviše voli da priprema testa, a da najčešće jede paste.

Za čitaoce našeg dodatka pripremila je zanimljiv recept za rebraste rolnice sa sirom.

V. B.

 

 

Rebraste rolnice sa sirom

 

120 ml vode

120 ml mleka

40 g brašna

 

testo:

60 ml toplog mleka

8 g svežeg kvasca

35 g šećera

10 g soli

2 jajeta

580 g brašna

35 g maslaca

 

U šerpicu najpre sipati 120 ml vode, 120 ml mleka i 40 g brašna. Kuvati na srednjoj temperaturi dok se smesa ne zgusne kao puding. Ostaviti da se prohladi pet do deset minuta, taman dok premerite ostale sastojke.

Kada se smesa ohladila, pomešati je sa mlekom, šećerom i kvascem. Malo to razmutite pa dodajte ostale sastojke za testo (osim maslaca) i zamesite ga. Zatim dodati maslac i dobro sjediniti sve. Ostaviti 1,5 do 2 sata da nadođe. Premesiti testo bez brašna, podeliti ga na 12 delova, svaki oblikovati u lopticu i prekriti krpom dok spremite sir.

Razvaljati svaku lopticu u oblik elipse. Na jednu polovinu staviti sir, a drugu nožem izrezati na tanke trake. Urolati od dela koji nije izrezan ka tračicama tako da se dobiju rolnice. Kada završite svih 12, ostavite da narastu oko pola sata. Zatim premažite sa malo mleka ili razmutite žumance i mleko. Pecite na 180 stepeni 25-30 minuta.

Na kraju, opciono, razmutite kašiku otopljenog maslaca i kašiku meda i premažite ih kada ih izvadite iz rerne.

Autor:
Pošaljite komentar
Autorka kanala „AURORA RECEPTI” Sanja Radosavljević otkriva kako da napravite CARSKI SLANI ROLAT

Autorka kanala „AURORA RECEPTI” Sanja Radosavljević otkriva kako da napravite CARSKI SLANI ROLAT

22.10.2023. 13:00 13:19
RECEPTI FUD-BLOGERA: Strahinja Savić OTKRIVA kako da napravite NAJUKUSNIJI CACIKI!

RECEPTI FUD-BLOGERA: Strahinja Savić OTKRIVA kako da napravite NAJUKUSNIJI CACIKI!

23.07.2023. 13:00 13:00
RECEPTI FUD BLOGERA: Kolač s jagodama i čokoladom Zdravka Kulinarka

RECEPTI FUD BLOGERA: Kolač s jagodama i čokoladom Zdravka Kulinarka

02.07.2023. 00:42 10:04