Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

FUD-BLOGERKA DRAGANA NEDELJKOVIĆ motivisala druge da kuvaju, a evo kako da napravite njen UKUSNI KOH

19.11.2023. 10:00 14:26
Piše:
Foto: Privatna arhiva

Gastronomka i fud-blogerka Dragana Nedeljković, autorka Instagram naloga „Gagina_kuhinja” na svom profilu okuplja zaljubljenike u slasne recepte, a na tu ideju došla je pre pet godina, budući da je imala dosta fotografija specijaliteta sa prakse, posla i iz svoje kuhinje.

Spontano je počela da objavljuje fotografije svojih recepata i tako počela da okuplja malu zajednicu.

– Pošto volim da prenosim svoje znanje, tako sam i neke svoje prijatelje i pratioce svojim profilom motivisala da kuvaju. Moja stranica mi je pomogla da upoznam divne ljude koji me motivišu i stekla sam neka nova iskustva, kao što su gostovanja u emisiji – priča za „Dnevnikov” Nedeljni ručak Dragana Nedeljković. – Trudim se da budem autentična i inovativna. Da prikažem drugu stranu koja je svima draga, budi lepe uspomene i vraća u detinjstvo. Kada sam kod kuće, uvek snimim video sa mojom bakom kako pravi: koh, uštipke, vanilice, gibanicu, proju i još mnogo drugih zaboravljenih jela. To je jedan od načina da podstaknem svoje pratioce da se i sami vrate u prošlost i potraže recepte za najukusnijim tradiocionalnim jelima.

Došla sam na tu ideju da snimam svoju baku kako pravi stare tradiocionalne recepte. Danas je na društevnim mrežama to teško naći, ali ja sam tu da vas vratim u ona dobra stara vremena

Osim toga, autorka ovog popularnog Instagram profila došla je na ideju i da tokom putovanja upoznaje svoje pratioce sa kuhinjama različitih zemalja. Želja joj je da bez pasoša i besplatno upozna kulinarije drugih zemalja.

– Išli smo do Meksika, Italije, Grčke, Španije, Indije, Japana, Turske, Libana... Volim da putujem, a pošto mi posao ne dozvoljava toliko, došla sam na tu ideju čak i da obilazim različite restorane u Beogradu. Moji pratioci nisu zaboravili i svaki put se obraduju kada izbacim novu objavu – ističe Dragana Nedeljković. – Teško je izabrati čija mi se kuhinja najviše dopala, jer svaka država ima nešto svoje. Neka to bude Italija, jer sam veliki ljubitelj pasta i njihovih specijaliteta. Želja za sledeću godinu je da spakujem kofere, odem do Italije i, uz dobru pastu i vino, uživam na jednoj od njihovih terasa.

Ova mlada fud-blogerka najviše uživa u slatkišima, a omiljena poslastica joj je torta sa piškotama i malinama. Najčešće priprema torte koje sama i dekoriše, pa se nada da će, kako kaže, sledeće godine pokrenuti svoj mali biznis i drugima praviti ono u čemu najviše uživa. Za čitaoce našeg kuvara pripremila je tradicionalni recept za koh.

V. B.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @_gagina_kuhinja_

 

Koh

6 jaja

6 kašika šećera

3 kašike brašna

3 kašike griza

1 prašak za pecivo

Umutiti prvo belanca, dodati žumanca, pa zatim sve ostale sastojke. Kada se ispeče, preliti sa 1,5 l hladnog mleka. Možete u mleko da dodate 5 kašika šećera. Peći oko 15 minuta na 180 stepeni.

 

Piše:
Pošaljite komentar