FUD-BLOGERKA DRAGANA NEDELJKOVIĆ motivisala druge da kuvaju, a evo kako da napravite njen UKUSNI KOH
Gastronomka i fud-blogerka Dragana Nedeljković, autorka Instagram naloga „Gagina_kuhinja” na svom profilu okuplja zaljubljenike u slasne recepte, a na tu ideju došla je pre pet godina, budući da je imala dosta fotografija specijaliteta sa prakse, posla i iz svoje kuhinje.
Spontano je počela da objavljuje fotografije svojih recepata i tako počela da okuplja malu zajednicu.
– Pošto volim da prenosim svoje znanje, tako sam i neke svoje prijatelje i pratioce svojim profilom motivisala da kuvaju. Moja stranica mi je pomogla da upoznam divne ljude koji me motivišu i stekla sam neka nova iskustva, kao što su gostovanja u emisiji – priča za „Dnevnikov” Nedeljni ručak Dragana Nedeljković. – Trudim se da budem autentična i inovativna. Da prikažem drugu stranu koja je svima draga, budi lepe uspomene i vraća u detinjstvo. Kada sam kod kuće, uvek snimim video sa mojom bakom kako pravi: koh, uštipke, vanilice, gibanicu, proju i još mnogo drugih zaboravljenih jela. To je jedan od načina da podstaknem svoje pratioce da se i sami vrate u prošlost i potraže recepte za najukusnijim tradiocionalnim jelima.
Osim toga, autorka ovog popularnog Instagram profila došla je na ideju i da tokom putovanja upoznaje svoje pratioce sa kuhinjama različitih zemalja. Želja joj je da bez pasoša i besplatno upozna kulinarije drugih zemalja.
– Išli smo do Meksika, Italije, Grčke, Španije, Indije, Japana, Turske, Libana... Volim da putujem, a pošto mi posao ne dozvoljava toliko, došla sam na tu ideju čak i da obilazim različite restorane u Beogradu. Moji pratioci nisu zaboravili i svaki put se obraduju kada izbacim novu objavu – ističe Dragana Nedeljković. – Teško je izabrati čija mi se kuhinja najviše dopala, jer svaka država ima nešto svoje. Neka to bude Italija, jer sam veliki ljubitelj pasta i njihovih specijaliteta. Želja za sledeću godinu je da spakujem kofere, odem do Italije i, uz dobru pastu i vino, uživam na jednoj od njihovih terasa.
Ova mlada fud-blogerka najviše uživa u slatkišima, a omiljena poslastica joj je torta sa piškotama i malinama. Najčešće priprema torte koje sama i dekoriše, pa se nada da će, kako kaže, sledeće godine pokrenuti svoj mali biznis i drugima praviti ono u čemu najviše uživa. Za čitaoce našeg kuvara pripremila je tradicionalni recept za koh.
V. B.
Koh
6 jaja
6 kašika šećera
3 kašike brašna
3 kašike griza
1 prašak za pecivo
Umutiti prvo belanca, dodati žumanca, pa zatim sve ostale sastojke. Kada se ispeče, preliti sa 1,5 l hladnog mleka. Možete u mleko da dodate 5 kašika šećera. Peći oko 15 minuta na 180 stepeni.