РЕЦЕПТИ ФУД-БЛОГЕРА МАРИНЕ ДЕКАН: Кување љубав одмалена
Фуд-блогерка Марина Декан (31) рођена је у Србији, а тренутно живи у Немачкој. Мајка је двоје деце и ауторка популарне инстаграм странице „Марининакухињица”, на којој дели разнолике укусне рецепте.
Завршила је куварску школу, а кување јој је љубав одмалена, баш као и храна, будући да је велики гурман. Инспирацију, како је својевремено рекла, проналази гледајући канал 24 Kitchen.
– Још одмалена траје моја љубав према кувању. Након што сам завршила куварску школу радила сам у ресторанима, али ме је више привлачило да правим слаткише, првенствено торте. На наговор пријатељице отворила сам своју Инстаграм страницу и веома ми је драго због тога – прича нам Марина Декан.
На њеној страници најбоље пролазе, каже, брзи рецепти, односно јела која се брзо припремају или колачи који се не пеку. А шта Марина Декан најрадије припрема?
– Највише волим да једем рибљи паприкаш, али не било који, него наш апатински. Свашта спремам у својој кухињи, а највише пецива и колаче – признаје нам ауторка инстаграм странице „Марининакухињица”, која је нашим читаоцима поклонила рецепт за укусну посластицу – крешенти са нутелом.
Крешенти са нутелом
3 јајета
200 г шећера
2 ванил шећера
225 мл уља
3 кашике млека
1 кашичица прашка за пециво
3 кашике брашна
200 г млевеног лешника
200 г нутеле
Сјединити јаја, ванил шећер, шећер, уље, млеко, прашак за пециво и три кашике брашна па оставити у фрижидеру два сата. Затим додати 450 г брашна и замесити тесто. Од теста откидати куглице величине вишње па уваљати сваку куглицу у лешнике, да остану по њима. Слагати на пек-папир и пећи на 150 степени 10-15 минута. Оставити да се добро прохладе па их спајати са нутелом. Крешенти су заиста посебни, по изгледу личе на бресквице.