У Гложанима сами производе намирнице које послужују гостима
ГЛОЖАН: У ове летње дане сви су у потрази за добрим местом за одмор и уживање.
Једно такво, у Гложану, на само 20 минута од Новог Сада, представило је новинарима прошлог петка своје садржаје и нови начин организовања гастро-туристичке понуде. Ресторан „Студња” познат је по гостопримству које датира још од 1982. године, а негује посебно концепт сопствене производње хране која се нуди гостима.
Власници ресторана производе поврће, зачинско биље словачки кулен и пршуту, дају значај здравој исхрани и нуде висококвалитетну храну која потиче из производње која се може пратити од почетка до сервирања у тањир. Храна која се припрема осим нутритивног богатства представаља синоним за здрав приступ животу и природи и подразумева систем вредности који у првом плану има очување животне средине.
Амбијент у Гложану је идеалан за викенд са породицом и пријатељима. Најмлађе посетиоце чека двориште и игралиште, а љубитеље спортског риболова језеро нестварно зелене боје и пецаљке. Ознаке „Бике friеndly” и „Пет friеndly” јасно говоре да су овде добродошли бициклисти и породице с кућним љубимцима. Гложан је у непосредној близини Дунавске бициклистичке руте „ЕвроВело 6”, има безбедан паркинг за бицикле. Бициклисти оцењују да су разноврсно јело, домаћа храна, пријатан амбијент и љубазно особље веома важни за њих, посебно када праве паузу после пређене велике километраже.
В. Х.