U Gložanima sami proizvode namirnice koje poslužuju gostima
GLOŽAN: U ove letnje dane svi su u potrazi za dobrim mestom za odmor i uživanje.
Jedno takvo, u Gložanu, na samo 20 minuta od Novog Sada, predstavilo je novinarima prošlog petka svoje sadržaje i novi način organizovanja gastro-turističke ponude. Restoran „Studnja” poznat je po gostoprimstvu koje datira još od 1982. godine, a neguje posebno koncept sopstvene proizvodnje hrane koja se nudi gostima.
Vlasnici restorana proizvode povrće, začinsko bilje slovački kulen i pršutu, daju značaj zdravoj ishrani i nude visokokvalitetnu hranu koja potiče iz proizvodnje koja se može pratiti od početka do serviranja u tanjir. Hrana koja se priprema osim nutritivnog bogatstva predstavalja sinonim za zdrav pristup životu i prirodi i podrazumeva sistem vrednosti koji u prvom planu ima očuvanje životne sredine.
Ambijent u Gložanu je idealan za vikend sa porodicom i prijateljima. Najmlađe posetioce čeka dvorište i igralište, a ljubitelje sportskog ribolova jezero nestvarno zelene boje i pecaljke. Oznake „Bike friendly” i „Pet friendly” jasno govore da su ovde dobrodošli biciklisti i porodice s kućnim ljubimcima. Gložan je u neposrednoj blizini Dunavske biciklističke rute „EvroVelo 6”, ima bezbedan parking za bicikle. Biciklisti ocenjuju da su raznovrsno jelo, domaća hrana, prijatan ambijent i ljubazno osoblje veoma važni za njih, posebno kada prave pauzu posle pređene velike kilometraže.
V. H.