broken clouds
12°C
07.11.2024.
Нови Сад
eur
117.0029
usd
108.8602
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

ПРАВО ИЗ РОДНОГ МЕСТА ПРВЕ ДАМЕ ТРАМП Испливао рецепт за торту Меланија

07.11.2024. 09:51 10:12
Пише:
melania
Фото: Youtube printscreen/ Blic TV

Меланија Трамп поново је постала прва дама након победе њеног супруга на америчким изборима.

По њој је у родној Севници направљена и торта Меланија, а парче кошта око 4 евра.

"Када је наша рођака Меланија Кнавс постала прва дама, тада се родила и идеја о торти Меланији", рекла је својевремено посластичарка Маријета Рак. Она објашњава да рецепт за торту није тајна: направљена је од путера, брашна, ораха, али су мере свих тих састојака ипак остале непознате.

9 јаја

300 г млевених ораха + 3 кашике

250 г путера

400 мл слатке павлаке

250 г чоколаде за кување

250 г шећера у праху

4 кашике брашна

6 кашика кристал шећера

пола кесице прашка за пециво

Tramp
Фото: Tanjug/ Evan Vucci

НАЧИН ПРИПРЕМЕ

У вангли умутите пет јаја, додајте шест кашика шећера и мутите миксером све док се шећер не растопи. Додајте брашно и прашак за пециво, лагано промешајте жицом за мућење, а затим додајте и три кашике млевених ораха и још једном промешајте. Смесу сипајте у плех премазан путером и пеците кору 20 минута на 200 степени. За то време, изломљену чоколаду истопите на пари. У вангли умутите преостали путер и шећер у праху.

Одвојите четири жуманца од беланаца. Умутите жуманца миксером, па додајте растопљену чоколаду и 300 г млевених ораха. Мутити док се не добије једнолична смеса, па спојити са умућеним путером и шећером и добро сјединити.

Испечену кору пресећи тако да се добију две коре. Прву намазати половином фила, па преко ставити другу кору, а затим нанесите остатак фила и премажите целу торту. Оставите да се хлади у фрижидеру, а за то време умутите слатку павлаку, пише “Смазиме“. Премажите торту павлаком, а затим додати украсе по жељи.

(Еспресо)

Извор:
Espreso
Пише:
Пошаљите коментар