Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

PRAVO IZ RODNOG MESTA PRVE DAME TRAMP Isplivao recept za tortu Melanija

07.11.2024. 09:51 10:12
Piše:
melania
Foto: Youtube printscreen/ Blic TV

Melanija Tramp ponovo je postala prva dama nakon pobede njenog supruga na američkim izborima.

Po njoj je u rodnoj Sevnici napravljena i torta Melanija, a parče košta oko 4 evra.

"Kada je naša rođaka Melanija Knavs postala prva dama, tada se rodila i ideja o torti Melaniji", rekla je svojevremeno poslastičarka Marijeta Rak. Ona objašnjava da recept za tortu nije tajna: napravljena je od putera, brašna, oraha, ali su mere svih tih sastojaka ipak ostale nepoznate.

9 jaja

300 g mlevenih oraha 3 kašike

250 g putera

400 ml slatke pavlake

250 g čokolade za kuvanje

250 g šećera u prahu

4 kašike brašna

6 kašika kristal šećera

pola kesice praška za pecivo

Tramp
Foto: Tanjug/ Evan Vucci

NAČIN PRIPREME

U vangli umutite pet jaja, dodajte šest kašika šećera i mutite mikserom sve dok se šećer ne rastopi. Dodajte brašno i prašak za pecivo, lagano promešajte žicom za mućenje, a zatim dodajte i tri kašike mlevenih oraha i još jednom promešajte. Smesu sipajte u pleh premazan puterom i pecite koru 20 minuta na 200 stepeni. Za to vreme, izlomljenu čokoladu istopite na pari. U vangli umutite preostali puter i šećer u prahu.

Odvojite četiri žumanca od belanaca. Umutite žumanca mikserom, pa dodajte rastopljenu čokoladu i 300 g mlevenih oraha. Mutiti dok se ne dobije jednolična smesa, pa spojiti sa umućenim puterom i šećerom i dobro sjediniti.

Ispečenu koru preseći tako da se dobiju dve kore. Prvu namazati polovinom fila, pa preko staviti drugu koru, a zatim nanesite ostatak fila i premažite celu tortu. Ostavite da se hladi u frižideru, a za to vreme umutite slatku pavlaku, piše “Smazime“. Premažite tortu pavlakom, a zatim dodati ukrase po želji.

(Espreso)

Izvor:
Espreso
Piše:
Pošaljite komentar