clear sky
15°C
21.09.2024.
Нови Сад
eur
117.062
usd
104.8191
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

КОШАРКАШИ ПАРТИЗАНА ДОЧЕКУЈУ МАКАБИ У ЕВРОЛИГИ: Победа је императив

11.01.2024. 14:17 15:56
Пише:
Извор: Џејлин Смит може да буде велико појачање, фото: КК Партизан

Пораз за поразом ређају кошаркаши Партизана у Евролиги, због чега имају императив победе против Макабија, који дочекују вечерас од 20.30 часова у београдској „Штарк арени“.

Утакмица 21. кола елитног такмичења могла би да буде прекретница за црно-бели састав. У последњих пет сусрета, „парни ваљак“ је забележио само једну победу и тако довео себе у неугодну позицију да се бори за жељену предност домаћег терена пред почетак плеј-офа. Додуше, сада је и место у доигравању права премија, јер се Партизан налази ван зоне првих шест, али и у зони плеј ина, што би свакако желели да избегну, због непредвидљивости једне утакмице.

Велику улогу у томе свему имале су и повреде, па су Београђани остали са само једним центром, Бруном Кабоклом, који може да се носи са евролигашким захтевима, што није случај са Френком Каминским. Баш због тога је и дошао убедљив пораз од Фенербахчеа у прошлом колу од 91:76, тако да би Партизан у маниру великих екипа требало да покаже реакцију против „поноса Израела“. Макаби, са друге стране, у овај окршај улази у одличном расположењу, пошто је са 95:78 надиграо Виртус, другу најбољу екипу Евролиге. Црно-бели још памте тежак пораз из Тел Авива с почетка сезоне, тако да су то све позиви на опрез пред вечерашњи дуел.

Све то Партизан мора да превазиђе, како би се озбиљније укључио у трку за сам врх. Све осим тога, биће корак ка колапсу и разочаравајућој сезони, после великих улагања и најава да се напада фајнал фор.


Каташ: Партизан под Обрадовићем све бољи

Тренер Макабија Одед Каташ говорио је пред наредну утакмицу против Партизана.

– Партизан је потпуно другачији тим сада, много се промена десило. И, као и увек, Обрадовићеви тимови играју све боље и боље како сезона одмиче. Дакле, сада ћемо играти против потпуно различите екипе у некој другачијој форми. И, играћемо на једном од најврелијих терена у Европи – рекао је Каташ.


Један од адута биће и ново појачање „парног ваљка“ Џејлин Смит, који је са 11 поена против Фенербахцеа показао да може да буде веома користан.

– Нисам играо колико сам мислио да ћу да играм у Бологнии, изгубио сам место у ротацији. То је било добро место с квалитетним играчима. У Партизану је све добро, овде сам две недеље и немам на шта да се жалим. Сви ми помажу, први пут у каријери сам средином сезоне променио клуб. Жељко Обрадовић је одличан, све је пуно лакше са њим. Сви ми говоре да га слушам и пратим, онда ће све да буде у реду, сам сам се у то уверио. Обрадовић и Сцариоло су велики тактичари, добро знају шта желе, имају доста акција и правила у одбрани. И један и други иду од меча до меча са великим нагласком на тактику – истакао је Смит.

Партизан се тренутно налази на скору 10-10 на 10. позицији, док је Макаби шести са 12-8.

В. М. Петровић

Ледеј: Имам добар осећај пред утакмицу

Кошаркаш Партизана Зек Ледеј изјавио је данас у Београду да је екипа одржала састанак и да има добар осећај пред утакмицу са Макабијем.

"Нисам играо неколико утакмица, али то је прошлост. Морам сада да помогнем тиму, нисам хтео да пропустим утакмице, али просто је била таква ситуација, покушао сам што брже да се вратим на паркет, прошао сам кроз пакао да се вратим и помогнем саиграчима. Макаби има добар тим, сигурно ће бити чврсти. Већ дуже време играју добру кошарку, а на нама је да се држимо договора и плана који је тренер осмислио", истакао је Ледеј на конференцији за медије.

Он је додао да не гледа стање на табели Евролиге.

"Само ме занима шта је нашем тиму потребно да будемо добри и да побеђујемо. Нисмо били на потребном нивоу на prеthodnе две утакмице против Фенербахчеа и Црвене звезде. Имали смо сатанак, имам добар осећај пред утакмицу са Макабијем", констатовао је Ледеј.

Аутор:
Пошаљите коментар
ЕВРОЛИГА: Кошаркаши Партизана пали у Истанбулу

ЕВРОЛИГА: Кошаркаши Партизана пали у Истанбулу

09.01.2024. 20:40 20:55