Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

KOŠARKAŠI PARTIZANA DOČEKUJU MAKABI U EVROLIGI: Pobeda je imperativ

11.01.2024. 14:17 15:56
Piše:
Izvor: Džejlin Smit može da bude veliko pojačanje, foto: KK Partizan

Poraz za porazom ređaju košarkaši Partizana u Evroligi, zbog čega imaju imperativ pobede protiv Makabija, koji dočekuju večeras od 20.30 časova u beogradskoj „Štark areni“.

Utakmica 21. kola elitnog takmičenja mogla bi da bude prekretnica za crno-beli sastav. U poslednjih pet susreta, „parni valjak“ je zabeležio samo jednu pobedu i tako doveo sebe u neugodnu poziciju da se bori za željenu prednost domaćeg terena pred početak plej-ofa. Doduše, sada je i mesto u doigravanju prava premija, jer se Partizan nalazi van zone prvih šest, ali i u zoni plej ina, što bi svakako želeli da izbegnu, zbog nepredvidljivosti jedne utakmice.

Veliku ulogu u tome svemu imale su i povrede, pa su Beograđani ostali sa samo jednim centrom, Brunom Kaboklom, koji može da se nosi sa evroligaškim zahtevima, što nije slučaj sa Frenkom Kaminskim. Baš zbog toga je i došao ubedljiv poraz od Fenerbahčea u prošlom kolu od 91:76, tako da bi Partizan u maniru velikih ekipa trebalo da pokaže reakciju protiv „ponosa Izraela“. Makabi, sa druge strane, u ovaj okršaj ulazi u odličnom raspoloženju, pošto je sa 95:78 nadigrao Virtus, drugu najbolju ekipu Evrolige. Crno-beli još pamte težak poraz iz Tel Aviva s početka sezone, tako da su to sve pozivi na oprez pred večerašnji duel.

Sve to Partizan mora da prevaziđe, kako bi se ozbiljnije uključio u trku za sam vrh. Sve osim toga, biće korak ka kolapsu i razočaravajućoj sezoni, posle velikih ulaganja i najava da se napada fajnal for.


Kataš: Partizan pod Obradovićem sve bolji

Trener Makabija Oded Kataš govorio je pred narednu utakmicu protiv Partizana.

– Partizan je potpuno drugačiji tim sada, mnogo se promena desilo. I, kao i uvek, Obradovićevi timovi igraju sve bolje i bolje kako sezona odmiče. Dakle, sada ćemo igrati protiv potpuno različite ekipe u nekoj drugačijoj formi. I, igraćemo na jednom od najvrelijih terena u Evropi – rekao je Kataš.


Jedan od aduta biće i novo pojačanje „parnog valjka“ Džejlin Smit, koji je sa 11 poena protiv Fenerbahcea pokazao da može da bude veoma koristan.

– Nisam igrao koliko sam mislio da ću da igram u Bolognii, izgubio sam mesto u rotaciji. To je bilo dobro mesto s kvalitetnim igračima. U Partizanu je sve dobro, ovde sam dve nedelje i nemam na šta da se žalim. Svi mi pomažu, prvi put u karijeri sam sredinom sezone promenio klub. Željko Obradović je odličan, sve je puno lakše sa njim. Svi mi govore da ga slušam i pratim, onda će sve da bude u redu, sam sam se u to uverio. Obradović i Scariolo su veliki taktičari, dobro znaju šta žele, imaju dosta akcija i pravila u odbrani. I jedan i drugi idu od meča do meča sa velikim naglaskom na taktiku – istakao je Smit.

Partizan se trenutno nalazi na skoru 10-10 na 10. poziciji, dok je Makabi šesti sa 12-8.

V. M. Petrović

Ledej: Imam dobar osećaj pred utakmicu

Košarkaš Partizana Zek Ledej izjavio je danas u Beogradu da je ekipa održala sastanak i da ima dobar osećaj pred utakmicu sa Makabijem.

"Nisam igrao nekoliko utakmica, ali to je prošlost. Moram sada da pomognem timu, nisam hteo da propustim utakmice, ali prosto je bila takva situacija, pokušao sam što brže da se vratim na parket, prošao sam kroz pakao da se vratim i pomognem saigračima. Makabi ima dobar tim, sigurno će biti čvrsti. Već duže vreme igraju dobru košarku, a na nama je da se držimo dogovora i plana koji je trener osmislio", istakao je Ledej na konferenciji za medije.

On je dodao da ne gleda stanje na tabeli Evrolige.

"Samo me zanima šta je našem timu potrebno da budemo dobri i da pobeđujemo. Nismo bili na potrebnom nivou na prethodne dve utakmice protiv Fenerbahčea i Crvene zvezde. Imali smo satanak, imam dobar osećaj pred utakmicu sa Makabijem", konstatovao je Ledej.

Autor:
Pošaljite komentar
EVROLIGA: Košarkaši Partizana pali u Istanbulu

EVROLIGA: Košarkaši Partizana pali u Istanbulu

09.01.2024. 20:40 20:55