broken clouds
18°C
20.09.2024.
Нови Сад
eur
117.058
usd
105.2585
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

ВОЈВОДИНИН ВЕЗИСТА ЊЕГОШ ПЕТРОВИЋ КАО ПРИМЕР СВИМА И У СВАКОМ ПОГЛЕДУ: Тим и на терену и изван њега (ВИДЕО)

28.06.2024. 15:52 15:58
Пише:
Извор: Вошин маневриста Његош Петровић, покретак духа и на терену и изван њега, фото: Л. Бакмаз

Од нашег специјалног извештача са Златибора.

Два месеца по доласку у Војводину, знатно пре истека уговора о позајмици, некадашњи играч шпанске Гранаде Његош Петровић је, у разговору са спортским директором Марком Јовановићем, пожелео да и у перспективи остане члан новосадског суперлигаша. Откуп уговора са Шпанцима био је позамашан, највећа цена за једног играча у историји клуба. За председника клуба Драгољуба Збиљића важи да врло брзо мисли, а још брже доноси одлуке. Епилог је познат: Петровић је остао у Војводини, био је један од твораца Вошиног пролећа у минулом првенству, а на припремама га је кондициони тренер Александар Јованчевић означио као замајац у реализацији професионалних обавеза и као творца позитивне атмосфере и када духови клону пред елементима напорних тренинга.

–Мало смо имали времена за одмор и због тога је стручни штаб направио спецефичан програм, објаснили су нам на прозивци шта се од нас очекује и сада могу да кажем да све иде фантастично – цени Петровић, у смирај једног од тренинга на Златибору. – Постепено нас уводе у програм, играчима такав прилаз прија, колико год да јесте тешко, тако да верујем у систем и у могућност да ћемо спремни да дочекамо такмичења.

Што се појачања тиче сагласни смо у оцени да је спортски сектор завршио добар део посла пре почетка првих утакмица, тако да стручни штаб углавном има увид у играчки кадар.

–Јачи смо у односу на prеthodnu сезону – тврди Вошин везиста. – Свако појачање нам је добродошло. У Војводини ће свако имати прилику да се наметне и да клубу помогне у реализацији циљева. Ми смо ту да им помогнемо у смислу адаптације на нову средину. Знам како сам ја људски прихваћен, а сада можете да приупитате сваког новајлију како је дочекан и прихваћен у нашој средини. Велика је ствар да је костур екипе сачуван у односу на prеthodnu сезону, а с њим и хемија коју смо створили и којом смо направили резултатски помак, али што је још важније пронашли смо игру на којој нам честуитају и наши навијачи и читава фудбалска Србија.


Ајакс је Ајакс

Ни један разловор у Вошином табору не може да се заврши без погледа на први корак у квалификацијама за Лигу Европе.

– Шта да кажем о Ајаксу – срдачно се насмејао Петровић. – Ајакс је Ајакс, то је довољно. Што се нас тиче, велика је част играти на Кројф арени. Реванш: сваки играч Војводине воли да истрчи на терен Карађорђа. Сад шта је, ту је. Верујем да ће Новосађани попунити трибине ТСЦ арене у Бачкој Тополи и да ће својом подршком допринети празнику фудбала, чији је Војводина део.  


Атмосфера у колективу и хемија на свим нивоима оцењени су као основни предуслов свему што следи. Сведоче о томе и дешавања мимо тренинга. И тада важи принцип „сви за једнога, један за све.“ Осмислили су играчи игре, чији их садржаји држе на окупу и у слободно време.

–Ми смо тим и на терену и изван њега – прецизан је Петровић. – Желимо да трајемо и да позитивне резултате понављамо у низу, а уз извесну надоградњу, хајде да будем скроман, нама је место у врху табеле, убеђен сам да ћемо бити међу три тима у врху, уз понављање приче коју смо испричали у такмичењу за Куп, на корак до трофеја. Уз мало спортске среће и да трофеј освојимо, спремамо се за такву могућност. Имамо тим, познајемо се одлично, са неким играчима довољно је да се погледамо и већ знамо шта нам је чинити.

И Петровић је сагласан са оценама prеthodnih Днаевникових саговорника да је избор Златибора, у односу на раније дестинације у окружењу, пун погодак. Сутра је на терену покрај језера у центру насеља, у 11 часова, прва контролна утакмица са Ноахом из јерменског Јеревана. Послеподне, од 18.30 часова, у Ужицу је и друга контрола, са прваком Црне Горе Дечићем из Тути.

Л. Бакмаз

 

Аутор:
Пошаљите коментар
(ФОТО, ВИДЕО) „ДНЕВНИК” НА ПРИПРЕМАМА ФК ВОЈВОДИНА - Две недеље је премало за одмор

(ФОТО, ВИДЕО) „ДНЕВНИК” НА ПРИПРЕМАМА ФК ВОЈВОДИНА - Две недеље је премало за одмор

27.06.2024. 16:35 16:42
ПРИПРЕМЕ ФУДБАЛЕРА ВОШЕ НА ЗЛАТИБОРУ У КООРДИНАТАМА ИСКУСТВА И МЛАДОСТИ: Подела нема, јединство је рецепт успеха

ПРИПРЕМЕ ФУДБАЛЕРА ВОШЕ НА ЗЛАТИБОРУ У КООРДИНАТАМА ИСКУСТВА И МЛАДОСТИ: Подела нема, јединство је рецепт успеха

25.06.2024. 15:57 16:03