Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

VOJVODININ VEZISTA NJEGOŠ PETROVIĆ KAO PRIMER SVIMA I U SVAKOM POGLEDU: Tim i na terenu i izvan njega (VIDEO)

28.06.2024. 15:52 15:58
Piše:
Izvor: Vošin manevrista Njegoš Petrović, pokretak duha i na terenu i izvan njega, foto: L. Bakmaz

Od našeg specijalnog izveštača sa Zlatibora.

Dva meseca po dolasku u Vojvodinu, znatno pre isteka ugovora o pozajmici, nekadašnji igrač španske Granade Njegoš Petrović je, u razgovoru sa sportskim direktorom Markom Jovanovićem, poželeo da i u perspektivi ostane član novosadskog superligaša. Otkup ugovora sa Špancima bio je pozamašan, najveća cena za jednog igrača u istoriji kluba. Za predsednika kluba Dragoljuba Zbiljića važi da vrlo brzo misli, a još brže donosi odluke. Epilog je poznat: Petrović je ostao u Vojvodini, bio je jedan od tvoraca Vošinog proleća u minulom prvenstvu, a na pripremama ga je kondicioni trener Aleksandar Jovančević označio kao zamajac u realizaciji profesionalnih obaveza i kao tvorca pozitivne atmosfere i kada duhovi klonu pred elementima napornih treninga.

–Malo smo imali vremena za odmor i zbog toga je stručni štab napravio specefičan program, objasnili su nam na prozivci šta se od nas očekuje i sada mogu da kažem da sve ide fantastično – ceni Petrović, u smiraj jednog od treninga na Zlatiboru. – Postepeno nas uvode u program, igračima takav prilaz prija, koliko god da jeste teško, tako da verujem u sistem i u mogućnost da ćemo spremni da dočekamo takmičenja.

Što se pojačanja tiče saglasni smo u oceni da je sportski sektor završio dobar deo posla pre početka prvih utakmica, tako da stručni štab uglavnom ima uvid u igrački kadar.

–Jači smo u odnosu na prethodnu sezonu – tvrdi Vošin vezista. – Svako pojačanje nam je dobrodošlo. U Vojvodini će svako imati priliku da se nametne i da klubu pomogne u realizaciji ciljeva. Mi smo tu da im pomognemo u smislu adaptacije na novu sredinu. Znam kako sam ja ljudski prihvaćen, a sada možete da priupitate svakog novajliju kako je dočekan i prihvaćen u našoj sredini. Velika je stvar da je kostur ekipe sačuvan u odnosu na prethodnu sezonu, a s njim i hemija koju smo stvorili i kojom smo napravili rezultatski pomak, ali što je još važnije pronašli smo igru na kojoj nam čestuitaju i naši navijači i čitava fudbalska Srbija.


Ajaks je Ajaks

Ni jedan razlovor u Vošinom taboru ne može da se završi bez pogleda na prvi korak u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

– Šta da kažem o Ajaksu – srdačno se nasmejao Petrović. – Ajaks je Ajaks, to je dovoljno. Što se nas tiče, velika je čast igrati na Krojf areni. Revanš: svaki igrač Vojvodine voli da istrči na teren Karađorđa. Sad šta je, tu je. Verujem da će Novosađani popuniti tribine TSC arene u Bačkoj Topoli i da će svojom podrškom doprineti prazniku fudbala, čiji je Vojvodina deo.  


Atmosfera u kolektivu i hemija na svim nivoima ocenjeni su kao osnovni preduslov svemu što sledi. Svedoče o tome i dešavanja mimo treninga. I tada važi princip „svi za jednoga, jedan za sve.“ Osmislili su igrači igre, čiji ih sadržaji drže na okupu i u slobodno vreme.

–Mi smo tim i na terenu i izvan njega – precizan je Petrović. – Želimo da trajemo i da pozitivne rezultate ponavljamo u nizu, a uz izvesnu nadogradnju, hajde da budem skroman, nama je mesto u vrhu tabele, ubeđen sam da ćemo biti među tri tima u vrhu, uz ponavljanje priče koju smo ispričali u takmičenju za Kup, na korak do trofeja. Uz malo sportske sreće i da trofej osvojimo, spremamo se za takvu mogućnost. Imamo tim, poznajemo se odlično, sa nekim igračima dovoljno je da se pogledamo i već znamo šta nam je činiti.

I Petrović je saglasan sa ocenama prethodnih Dnaevnikovih sagovornika da je izbor Zlatibora, u odnosu na ranije destinacije u okruženju, pun pogodak. Sutra je na terenu pokraj jezera u centru naselja, u 11 časova, prva kontrolna utakmica sa Noahom iz jermenskog Jerevana. Poslepodne, od 18.30 časova, u Užicu je i druga kontrola, sa prvakom Crne Gore Dečićem iz Tuti.

L. Bakmaz

 

Autor:
Pošaljite komentar
(FOTO, VIDEO) „DNEVNIK” NA PRIPREMAMA FK VOJVODINA - Dve nedelje je premalo za odmor

(FOTO, VIDEO) „DNEVNIK” NA PRIPREMAMA FK VOJVODINA - Dve nedelje je premalo za odmor

27.06.2024. 16:35 16:42
PRIPREME FUDBALERA VOŠE NA ZLATIBORU U KOORDINATAMA ISKUSTVA I MLADOSTI: Podela nema, jedinstvo je recept uspeha

PRIPREME FUDBALERA VOŠE NA ZLATIBORU U KOORDINATAMA ISKUSTVA I MLADOSTI: Podela nema, jedinstvo je recept uspeha

25.06.2024. 15:57 16:03