overcast clouds
11°C
16.09.2024.
Нови Сад
eur
117.04
usd
105.4414
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

(ФОТО, ВИДЕО) „ДНЕВНИК” НА ПРИПРЕМАМА ФК ВОЈВОДИНА - Две недеље је премало за одмор

27.06.2024. 16:35 16:42
Пише:
Извор: Дневник

Од нашег специјалног извештача са Златибора

Ред златиборских терена и шумских стаза, ред теретана и спа центара, на смену, тек толико да им једноличност не досади, то је садржај припрема фудбалера Војводине на Златибору.

Овог лета, за разлику од prеthodnih година, одлучили су да сезону дочекају припремајући се на домаћим теренима, што су играчи прихватили са одушевљењем.

– У нашој лепој Србији, на нашем Златибору, имамо све услове за реализацију плана припрема у другој фази, после двонедељног дружења у Новом Саду – расположен за разговор био је кондициони тренер Александар Јованчевић. – Заиста није постојао ни један једини разлог да тражимо алтернативу било где у окружењу. Приметио сам да је већина наших клубова имала идентичан став овог лета приликом избора центара за наставак припрема.

У четвртак су Вошини фудбалери имали два тренинга. Пре подне су, у групама, вежбали у спа центру хотела „Златибор“, где је екипа смештена и где постоје сви садржаји на којима савремени тренажни процес инсистира, а после подне на једном од златиборских фудбалских терена.

– Ми смо професионалци Војводине, играчи се и понашају у складу с тим – поносно је изјавио Јованчевић – Сви су дошли у добром стању, појединци су на високом нивоу спреме. Ја бих, међутим, да покренем другу тему... Истина је да ја волим да „нагазим“ играче да раде пуно. Али, постављам сада питање да ли је 14 дана одмора довољно врхунском спортисти за опоравак у оваквом ритму тренинга и утакмица, као што смо ми имали пролетос? Верујте, то није довољно да се залече све ситне повреде, да се играчи одморе и физички и психички. Тако кратка пауза не може да залечи све трагове које такмичарска сезона остави. Међутим, то је тема за људе који креирају календар такмичења. Нама преостаје да се што боље припремимо, у складу са захтевима усвојених термина.

У хијерархији захтева за врхунску припрему екипе наш саговорник је имао спреман одговор што се приоритета тиче.

– Селекција је најважнија ставка у изградњи тима, верујем да је то свакоме јасно. Све је лакше у раду, уколико је селекција урађена како треба. Видљиво је да у сваком прелазном року имамо све бољу и квалитетнију селекцију, а континуитет у раду доприноси да селекцију „испегламо“ и припремимо за напоре такмичења. Колико смо пре годину дана говорили о атмосфери која покреће све у клубу, присутна је сада у још већој мери, тако да имам јако упориште када тврдим да ће Војводина изгледати још квалитетније на терену и моћније у домаћим такмичењима, а спортски је да очекујем и достојно репрезентовање и клуба и нивоа нашег суперлигашког фудбала у двомечу са Ајаксом за месец дана – оптимистички је сезону најавио својевремено један од најбољих рвача света у својој категорији грчко-римским стилом, кондициони тренер Војводине Александар Јованчевић. 


Старији диктирају темпо

– Немам примедбу на рад и залагање ни једног појединца – рекао је Јованчевић. – Међутим, нећу да кажем ништа ново ако као предводнике у одговорима на професионалне обавезе издвојим Зукића, Вукановића, Петровића, Савићевића, да не набрајам даље. Морам да нагласим да су они, осим у клупском, били и у репрезентативном програму припрема, тако да су заиста перјанице екипе, које дају стабилност и диктирају темпо у сваком погледу. Млађи их доследно следе. Задовољство је тренирати Букинца, Величковића и остале младе играче, који су стратешко опредељење клуба, на чему инсистира и председник Драгољуб Збиљић са сарадницима.


 Лазо Бакмаз

 

Аутор:
Пошаљите коментар
„ДНЕВНИК” НА ПРИПРЕМАМА ФК ВОЈВОДИНА - Због невремена опоравак у теретани: Све по плану, повређених нема

„ДНЕВНИК” НА ПРИПРЕМАМА ФК ВОЈВОДИНА - Због невремена опоравак у теретани: Све по плану, повређених нема

26.06.2024. 15:44 15:55