broken clouds
19°C
25.10.2024.
Нови Сад
eur
117.0601
usd
108.4794
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Новосадска лига: Кисачани славили и у Сиригу

10.04.2018. 10:56 11:00
Пише:
Фото: Ђукић постиже четврти гол за Новосађане, фото: Д. Иванић

​​​​​​​Сириг - Татра 0:2 (0:1)

СИРИГ: Спортски центар „Препород”; гледалаца: 200, судија: Димоски (Нови Сад). Стрелци: Петровић у 40. и Пекић у 72. минуту. Жути картони: Васић, Јокић, Папак, Грујичић, Убипарип, Јовановић (Сириг); Ћирић, Петровић, Новаковић (Татра).

СИРИГ: Видовић 7, Јокић 7, Декић 6 (Стојановић -), Грујичић 6, Грубовић 7, Васић 6, Кузмановић 7, Радић –(миловановић 7), папак 7, Вујановић 6, Убипарип 6 (Јовановић -)

ТАТРА: Костуранов 7, Срнка 7 (Самарџија), Пекић 8 (Вуковић-), Берић 7, Петровић 7, Новаковић 7, Вучић 6 (Клајић 7), Гаџић 7, Миличевић 6, Ћирић 8, Дражић 7.

Сирижани су намучили лидера али нису успели да режирају изненађење. У жестоком окршају са 9 жутих картона, гости из Кисача су повели захваљујући мајсторији Петра Петровића. После центаршута грудима је прихватио лопту и волеј ударцем је проследио у мрежу.

Коначан резултат поставио је Јован Пекић натрчавши на одбитак од голмана Александра Видовића, после шута Маријана Ћирића, најбољег појединца утакмице.       

М. Менићанин

ТСКПетроварадин 5:3 (3:2)

ТЕМЕРИН: Стадион ТСК -, гледалаца: 300, судија: Павићевић (Нови Сад), стрелци: Савић у 8.,10. и 27. Јелић у 71. и Вишекруна у 82. за  ТСК, а Кокановић у 5. и 47. и Стефановић у 13. минуту за Петроварадин. Жути картони: Савић (ТСК); Тодоровић, Amiyić, Будечевић,Кокановић (Петроварадин).

ТСК: Војводић 6, Пантош 6 (Јелић 7), Варга 7, Милосављевић 7, Станковић 8, Томић 7, Зечевић 7 (Броћета), Савић 9, Пуповац 7, Вишекруна 8, Зукић 7 (Драгољевић-).

ПЕТРОВАРАДИН: Ранков 5, Кнежић 5, Шавија 6 (Гавришић), Митровић 6, Шарац 7, Будечевић 6 (Бандић), Amiyić 6, Тодоровић 7, Кокановић 8, Стефановић 7.

Одавно у Темерину није одиграна садржајнија утакмица.

Здравко Савић, најбољи стрелац домаћих, за двадесетак минута уписао је хет-трик, али су црвено-бели тек у финишу сломили снажан отпор гостију, предвођених Игором Кокановићем, двоструким стрелцем.

Само што је ушао у игру, Петар Јелић је погодио за 4:3, док је Драган Вишекруна ударио печат на победу.    

М. Менићанин

ВиноградарФрушкогорски партизан 1:5 (0:4)

ЛЕДИНЦИ: Игралиште Виноградара, гледалац 100, судија: Субашић (Ветерник). Стрелци: В. Девић 26, Кантар 28, Илић 38, Томљановић 45. и Миловановић у 77. (за Фрушкогорски партизан), а Буквић у 82. минуту за Виноградар. Жути картон: Буквић (Виноградар).

ВИНОГРАДАР: Елез, Арсенијевић, Гаврић (Спремић), Буквић, Топаловић, Миладиновић (Алимпијевић), Милинковић, Благојевић, Ђерић, Стојановић, Веселица (Бенежан).

ФРУШКОГОРСКИ ПАРТИЗАН: Перић, Д. Девић, Кантар, Клинцов, Бабић (Ђукић), Миловановић, В. Девић (Подрашчанин), Илић (Макивић), Васиљев, Крстић, Томљановић.

Нису фудбалери Виноградара успели да одоле захукталим Буковчанима, који су и њима, као Сиригу, дали пет голова. Није гостима сметао ни тежак терен у Лединцима, јер су дошли с намером да освоје три бода. Покушавали су домаћи да им се супроставе, али нису успевали. Гости су играли сјајно, нарочито у првих 45 минута, када су постигли четири гола из израђених акција. У другом полувремену црно – бели су се помало опустили, а и неколико играча је изашло да се одморе. Међутим, и у том делу били су бољи, иако су постигли само један гол. Почасни погодак домаћи су постгли у 82. минуту, а учинио је то Владимир Буквић.

М. Павловић

Омладинац - Јединство (Г) 3:0 (3:0)

СТЕПАНОВИЋЕВО: Игралиште Омладинца, гледалаца 150, судија: Тепић (Шајкаш), стрелци: Радовић у 1. Живковић у 5. и 11. минуту.

ОМЛАДИНАЦ: Зељковић, Савић, Томчић, Пецељ, Мирковић, Бајић (Самарџић), Грубјешић, Пилиповић (Живојвнов, Томић), Радовић, Живковић, Стојановић.

ЈЕДИНСТВО:  Васиљевић, Илеш, Росић (Крмпот), Ћорић, Играчев, Ђорђевић, Ковачевић, Жигић, Малиновић, Бубњевић, Тепић.

Коначано је и екипа Омладинца остварила прву пролећну победу. Фуриозно су кренули и већ из првог напада на пас Пецеља, Радовић је резантним ударцем погодио мрежу. Расположени Живковић је са два гола уз асистенције Пецеља савладао Васиљевића за убедљиво вођство.

М. По.

Шајкаш - Софекс 3:2 (0:0)

КОВИЉ:  Игралиште на Ади, гледалаца 100, судија: Драгољевић (Бачки Јарак), стрелци: Котуљач у 49. Шведић у 76. (из пенала), Гојков у 86. за Шајкаш, а Китић у 70. и Костић у 74. минуту за Софекс. Жути картони: Рулић, Пантелић, Мајутић, Панић (Шајкаш), Мрђан, Црепуља (Софекс). Црвени картон: Радивојевић (Шајкаш).

ШАЈКАШ: Попин, Гојков, Заов, Рулић, Пантелић, Мајурић, Котуљач, Дакић (Шегуљски, Граорац), Радивојевић, Павлов (Шведић), Панић.

СОФЕКС: Глишић, Црепуља (Марковић), Попадић, Косић, Карановић, Обрадовић, Ковачевић (Лазић), Китић, Мрђан, Софранин, Ивковић.

Успела је екипа из Ковиља да савлада претедента за највиши пласман. Иако је у 76. минуту Радивојевић зарадио директни црвени картон домаћи су успели са два гола да преокрену резултат и стигну до вредне победе.

Након обостраног испитивања снага и по неколико прилика на обе стране, мреже су мировале. У наставку је Котуљач донео предност домаћину, а онда су гости преко Китића и Косића преокренули резултат. Ветеран Шведић успео је да казнени ударац претвори у изједначење, а за потпуни преокрет потрудио се Гојков.     

М. По.

Нови Сад - Ветерник 2:2 (2:1)

НОВИ САД: Стадион на Детелинари, гледалаца 150, судија: Зорана Стојиљковић (Нови Сад), стрелци: Калин у 15. и 43. за Нови Сад, а Салиху у 20. и Настић у 82. минуту за Ветерник. Жути картони: Гашић, Субашић (Ветерник).

НОВИ САД: Багаш, Стакић, Лимановић, Свркота, Sapunyić, Бајић, Калин, Спиридоновић, Максимовић, Грлица (Стојановић), Н. Стојановић.

ВЕТЕРНИК: Глигоријевић, Јовановић, Малиновић, Гашић, Гвозден, Релић, Адамек, Субашић, Ђурић, Ковачевић, Салиху (Настић).

Прописно су се испромашивала екипа Новог Сада у сусрету са младим саставом Ветерника. Чини се да су „жути” у утакмицу ушли под паролом лако ћемо, што се и те како одразило на коначан резултат. Дошао је домаћин до вођства голом расположеног Калина. Неколико минута касније сналажљиви Салиху иуспео је да изједначи резултат. До полувремена Калин је по други пут савладао Глигоријевића, па се на одмор отишло минималном предношћу домаћина.

И у наставку утркивали су се домаћи играчи који ће да прокоцка бољу прилику, па је осам минута пре краја за индолентну игру и промашаје стигла казна, а стрелац је био резервиста Настић, па су Ветерничани неочекивано откинули бод  канаринцима.   

М. По. 

Младост - ЖСК 4:1 (1:1)

НОВИ САД: Игралиште Младости, гледалаца 100, судија: Накомчић (Руменка), стрелци: Витановић у 8. Станишић у 52. и 58. Ђукић у 82. за Младост, а Клисара у 36. минуту за ЖСК. Жути картони: Лазовић (Младост), Клисара, Бекић (ЖСК).

МЛАДОСТ: Иванишевић 7, Паунић 7, Лазовић 7, Новковић 7 (Ђукић 8), Станишић 9, Стојчић 7, Новаквоић 7 (Петрић), Витановић 7 (Стајић 7), Јанић 8, Каурин 7, Драгојловић 7.

ЖСК: Калајџић 6, Кезија 6, Осатковски 7, Марић 6, Каурин 6 (Тошић 6), Дамјановић 6 (Бркић), Матић 6, Клисара 7, Богданов 6 (Зељко).

У осмом минуту Каурин и Витановић надмудрили су одбрану ЖСК -а, Витановић је гурнуо лопто поред несигурног Kalajyića. Искусни Клисара је у 34. минуту био прецизан.

У 52. минуту Новаковић је извео слободан ударац са десне стране Станишић је био највиши у скоку и мрежа се затресла. Неколико минута касније видело смо нешто што ретко виђамо на утакмицама, Јанић је петом подигао лопту, а Станишић је маказицама преко главе сместио лопту под пречку. Десетак минута пре краја резервиста Ђурић је ударцем са двадесетак метара осигурао победу.   

Д. Иванић

Јединство (Р) - Бачка 2:0 (1:0)

РУМЕНКА: Игралиште Јединства, гледалаца 150, судија: Штумпф (Нови Сад), стрелац: Стаменковић у 21. и 75. минуту. Жути картони: Зељковић, Филиповић, Станар (Јединство). Црвени картони: Ђекић (Јединство), Радин и Љ. Тривуновић (Бачка).

ЈЕДИНСТВО: Бројчин 8, Дангубић 8, Станар 8, Стевановић 8, Филиповић 8, Тривуновић 8, Ђанковић 8 (Вучићевић 7), Ђекић 7, Новичевић 7 (Познановић 7), Зељковић 8, Стаменковић 9.

БАЧКА: Игњић 7, Др. Тривуновић 7, Љ. Тривуновић 6, Курушић 6, Дангубић 7, Пантић 6 (Рац 6), Летић 6, Марковић 7, Радин 6, Гелић 6, Цвијић 6 (Вујовић).

Севало је на све стране у утакмици два спортска пријатеља и ривала, али је сигурно и картонијади и искључењима кумовао и судија Штумпф. Коначно су домаћи приказали игру за највиши пласман којом тежи тренер Вулетић. Играли су чврсто у одбрани и полетно у нападу. Предност Руменчанима након соло продора Тривуновића донео је голом најбољи актер Стаменковић. Држали су Ђанковић и другови све конце игре у рукама и у 75. минуту млађани Стаменковић је прецизним ударцем скинуо паучину са гола Игњића потврдивши заслужену победу.      

М. По.

Футог - Пролетер 2:1 (0:1)

ФУТОГ: ФЦ „Петар Николић Дудија”, гледалаца 100, судија: Кљајић (Нови Сад), стрелци: Косић у 80. и Мих. Бероња у 92. за Футог, а М. Ayić у 20. минуту за Пролетер. Жути картони: Бекер, Мир. Бероња (Футог), Бакош, Шијачки (Пролетер).

ФУТОГ: Савковић 7, Вуканац 7 (Мирић 7), Стевановски 8, Мил. Бероња 7 (Шобот), Шарић 6, Барачанин 6 (Стелкић 7), Косић 7, Мих. Бероња 9, Чепић 7, Бекер 7, Сирар 8.

ПРОЛЕТЕР: Сакан 7, Шијачки 7, Малешевић 7, Гашпаревић 7, Јеремић 7, М. Ayić 6 (Бакош), Крстић 7 (Сурдучки 7), Митровић 7, Лукаја 8, Мрвичанин 7.

Умало да се Футожанима деси фудбалска неправда, јер су гостово током целог меча доминирали, стварали шансе, али су великом борбеношћу тек у надокнади времена успели да дођу до вредних бодова. Водећем голу екипе из Баноштора кумовао је Шарић, у шеснастерцу је промашио цео фудбал, а Аџићу није било тешко да савлада Савковића. И поред сталних атака домаћи су успели да изједначе резултат голом Косића, а потом је Михајло Бероња у надокнади времена пронашао пут ка мрежи.

М. По.

Нови Сад - Ветерник 2:2, ТСК - Петроварадин 5:3, Шајкаш - Софекс 3:2, Виноградар - Фрушкогорски партизан 1:5, Сириг - Татра 0:2, Младост - ЖСК 4:1, Јединство (Р) - Бачка 2:0, Футог - Пролетер 2:1, Омладинац - Јединство (Б) 3:0. 

1. Татра                 22     15     6      1      46:8  51 

2. Софекс              22     14     3      5      60:25        45 

3. ТСК                    22     13     5      4      47:13        44 

4. Јединс. (Р)        22     11     6      5      35:16        39 

5. Нови Сад         22     10     6      6      45:39        36 

6. Младост           22     10     5      7      45:29        35 

7. Омладинац      22     10     5      7      37:28        35 

8. Ветерник         22     8      6      8      54:37        30 

9. Шајкаш            22     8      6      8      46:41        30

10. Петровар.     21     7      8      6      36:33        29

11. Фр. партиз.   22     7      6      9      38:38        27

12. Бачка            22     6      8      8      37:41        26

13. Сириг            22     8      5      9      33:44        26

14. Пролетер      22     6      7      9      30:44        25

15. Футог            22     5      8      9      32:40        23

16. ЖСК             22     6      3      13     28:46        21

17. Јединс. (Г)    22     3      6      13     22:46        15

18. Виноградар  21     0      1      20     13:116       1

Аутор:
Пошаљите коментар
НОВОСАДСКА ЛИГА Канаринци прелетели Госпођинце

НОВОСАДСКА ЛИГА Канаринци прелетели Госпођинце

06.04.2018. 09:39 09:41