Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Novosadska liga: Kisačani slavili i u Sirigu

10.04.2018. 10:56 11:00
Piše:
Foto: Đukić postiže četvrti gol za Novosađane, foto: D. Ivanić

​​​​​​​Sirig - Tatra 0:2 (0:1)

SIRIG: Sportski centar „Preporod”; gledalaca: 200, sudija: Dimoski (Novi Sad). Strelci: Petrović u 40. i Pekić u 72. minutu. Žuti kartoni: Vasić, Jokić, Papak, Grujičić, Ubiparip, Jovanović (Sirig); Ćirić, Petrović, Novaković (Tatra).

SIRIG: Vidović 7, Jokić 7, Dekić 6 (Stojanović -), Grujičić 6, Grubović 7, Vasić 6, Kuzmanović 7, Radić –(milovanović 7), papak 7, Vujanović 6, Ubiparip 6 (Jovanović -)

TATRA: Kosturanov 7, Srnka 7 (Samardžija), Pekić 8 (Vuković-), Berić 7, Petrović 7, Novaković 7, Vučić 6 (Klajić 7), Gadžić 7, Miličević 6, Ćirić 8, Dražić 7.

Sirižani su namučili lidera ali nisu uspeli da režiraju iznenađenje. U žestokom okršaju sa 9 žutih kartona, gosti iz Kisača su poveli zahvaljujući majstoriji Petra Petrovića. Posle centaršuta grudima je prihvatio loptu i volej udarcem je prosledio u mrežu.

Konačan rezultat postavio je Jovan Pekić natrčavši na odbitak od golmana Aleksandra Vidovića, posle šuta Marijana Ćirića, najboljeg pojedinca utakmice.       

M. Menićanin

TSKPetrovaradin 5:3 (3:2)

TEMERIN: Stadion TSK -, gledalaca: 300, sudija: Pavićević (Novi Sad), strelci: Savić u 8.,10. i 27. Jelić u 71. i Višekruna u 82. za  TSK, a Kokanović u 5. i 47. i Stefanović u 13. minutu za Petrovaradin. Žuti kartoni: Savić (TSK); Todorović, Amiyić, Budečević,Kokanović (Petrovaradin).

TSK: Vojvodić 6, Pantoš 6 (Jelić 7), Varga 7, Milosavljević 7, Stanković 8, Tomić 7, Zečević 7 (Broćeta), Savić 9, Pupovac 7, Višekruna 8, Zukić 7 (Dragoljević-).

PETROVARADIN: Rankov 5, Knežić 5, Šavija 6 (Gavrišić), Mitrović 6, Šarac 7, Budečević 6 (Bandić), Amiyić 6, Todorović 7, Kokanović 8, Stefanović 7.

Odavno u Temerinu nije odigrana sadržajnija utakmica.

Zdravko Savić, najbolji strelac domaćih, za dvadesetak minuta upisao je het-trik, ali su crveno-beli tek u finišu slomili snažan otpor gostiju, predvođenih Igorom Kokanovićem, dvostrukim strelcem.

Samo što je ušao u igru, Petar Jelić je pogodio za 4:3, dok je Dragan Višekruna udario pečat na pobedu.    

M. Menićanin

VinogradarFruškogorski partizan 1:5 (0:4)

LEDINCI: Igralište Vinogradara, gledalac 100, sudija: Subašić (Veternik). Strelci: V. Dević 26, Kantar 28, Ilić 38, Tomljanović 45. i Milovanović u 77. (za Fruškogorski partizan), a Bukvić u 82. minutu za Vinogradar. Žuti karton: Bukvić (Vinogradar).

VINOGRADAR: Elez, Arsenijević, Gavrić (Spremić), Bukvić, Topalović, Miladinović (Alimpijević), Milinković, Blagojević, Đerić, Stojanović, Veselica (Benežan).

FRUŠKOGORSKI PARTIZAN: Perić, D. Dević, Kantar, Klincov, Babić (Đukić), Milovanović, V. Dević (Podraščanin), Ilić (Makivić), Vasiljev, Krstić, Tomljanović.

Nisu fudbaleri Vinogradara uspeli da odole zahuktalim Bukovčanima, koji su i njima, kao Sirigu, dali pet golova. Nije gostima smetao ni težak teren u Ledincima, jer su došli s namerom da osvoje tri boda. Pokušavali su domaći da im se suprostave, ali nisu uspevali. Gosti su igrali sjajno, naročito u prvih 45 minuta, kada su postigli četiri gola iz izrađenih akcija. U drugom poluvremenu crno – beli su se pomalo opustili, a i nekoliko igrača je izašlo da se odmore. Međutim, i u tom delu bili su bolji, iako su postigli samo jedan gol. Počasni pogodak domaći su postgli u 82. minutu, a učinio je to Vladimir Bukvić.

M. Pavlović

Omladinac - Jedinstvo (G) 3:0 (3:0)

STEPANOVIĆEVO: Igralište Omladinca, gledalaca 150, sudija: Tepić (Šajkaš), strelci: Radović u 1. Živković u 5. i 11. minutu.

OMLADINAC: Zeljković, Savić, Tomčić, Pecelj, Mirković, Bajić (Samardžić), Grubješić, Pilipović (Živojvnov, Tomić), Radović, Živković, Stojanović.

JEDINSTVO:  Vasiljević, Ileš, Rosić (Krmpot), Ćorić, Igračev, Đorđević, Kovačević, Žigić, Malinović, Bubnjević, Tepić.

Konačano je i ekipa Omladinca ostvarila prvu prolećnu pobedu. Furiozno su krenuli i već iz prvog napada na pas Pecelja, Radović je rezantnim udarcem pogodio mrežu. Raspoloženi Živković je sa dva gola uz asistencije Pecelja savladao Vasiljevića za ubedljivo vođstvo.

M. Po.

Šajkaš - Sofeks 3:2 (0:0)

KOVILJ:  Igralište na Adi, gledalaca 100, sudija: Dragoljević (Bački Jarak), strelci: Kotuljač u 49. Švedić u 76. (iz penala), Gojkov u 86. za Šajkaš, a Kitić u 70. i Kostić u 74. minutu za Sofeks. Žuti kartoni: Rulić, Pantelić, Majutić, Panić (Šajkaš), Mrđan, Crepulja (Sofeks). Crveni karton: Radivojević (Šajkaš).

ŠAJKAŠ: Popin, Gojkov, Zaov, Rulić, Pantelić, Majurić, Kotuljač, Dakić (Šeguljski, Graorac), Radivojević, Pavlov (Švedić), Panić.

SOFEKS: Glišić, Crepulja (Marković), Popadić, Kosić, Karanović, Obradović, Kovačević (Lazić), Kitić, Mrđan, Sofranin, Ivković.

Uspela je ekipa iz Kovilja da savlada pretedenta za najviši plasman. Iako je u 76. minutu Radivojević zaradio direktni crveni karton domaći su uspeli sa dva gola da preokrenu rezultat i stignu do vredne pobede.

Nakon obostranog ispitivanja snaga i po nekoliko prilika na obe strane, mreže su mirovale. U nastavku je Kotuljač doneo prednost domaćinu, a onda su gosti preko Kitića i Kosića preokrenuli rezultat. Veteran Švedić uspeo je da kazneni udarac pretvori u izjednačenje, a za potpuni preokret potrudio se Gojkov.     

M. Po.

Novi Sad - Veternik 2:2 (2:1)

NOVI SAD: Stadion na Detelinari, gledalaca 150, sudija: Zorana Stojiljković (Novi Sad), strelci: Kalin u 15. i 43. za Novi Sad, a Salihu u 20. i Nastić u 82. minutu za Veternik. Žuti kartoni: Gašić, Subašić (Veternik).

NOVI SAD: Bagaš, Stakić, Limanović, Svrkota, Sapunyić, Bajić, Kalin, Spiridonović, Maksimović, Grlica (Stojanović), N. Stojanović.

VETERNIK: Gligorijević, Jovanović, Malinović, Gašić, Gvozden, Relić, Adamek, Subašić, Đurić, Kovačević, Salihu (Nastić).

Propisno su se ispromašivala ekipa Novog Sada u susretu sa mladim sastavom Veternika. Čini se da su „žuti” u utakmicu ušli pod parolom lako ćemo, što se i te kako odrazilo na konačan rezultat. Došao je domaćin do vođstva golom raspoloženog Kalina. Nekoliko minuta kasnije snalažljivi Salihu iuspeo je da izjednači rezultat. Do poluvremena Kalin je po drugi put savladao Gligorijevića, pa se na odmor otišlo minimalnom prednošću domaćina.

I u nastavku utrkivali su se domaći igrači koji će da prokocka bolju priliku, pa je osam minuta pre kraja za indolentnu igru i promašaje stigla kazna, a strelac je bio rezervista Nastić, pa su Veterničani neočekivano otkinuli bod  kanarincima.   

M. Po. 

Mladost - ŽSK 4:1 (1:1)

NOVI SAD: Igralište Mladosti, gledalaca 100, sudija: Nakomčić (Rumenka), strelci: Vitanović u 8. Stanišić u 52. i 58. Đukić u 82. za Mladost, a Klisara u 36. minutu za ŽSK. Žuti kartoni: Lazović (Mladost), Klisara, Bekić (ŽSK).

MLADOST: Ivanišević 7, Paunić 7, Lazović 7, Novković 7 (Đukić 8), Stanišić 9, Stojčić 7, Novakvoić 7 (Petrić), Vitanović 7 (Stajić 7), Janić 8, Kaurin 7, Dragojlović 7.

ŽSK: Kalajdžić 6, Kezija 6, Osatkovski 7, Marić 6, Kaurin 6 (Tošić 6), Damjanović 6 (Brkić), Matić 6, Klisara 7, Bogdanov 6 (Zeljko).

U osmom minutu Kaurin i Vitanović nadmudrili su odbranu ŽSK -a, Vitanović je gurnuo lopto pored nesigurnog Kalajyića. Iskusni Klisara je u 34. minutu bio precizan.

U 52. minutu Novaković je izveo slobodan udarac sa desne strane Stanišić je bio najviši u skoku i mreža se zatresla. Nekoliko minuta kasnije videlo smo nešto što retko viđamo na utakmicama, Janić je petom podigao loptu, a Stanišić je makazicama preko glave smestio loptu pod prečku. Desetak minuta pre kraja rezervista Đurić je udarcem sa dvadesetak metara osigurao pobedu.   

D. Ivanić

Jedinstvo (R) - Bačka 2:0 (1:0)

RUMENKA: Igralište Jedinstva, gledalaca 150, sudija: Štumpf (Novi Sad), strelac: Stamenković u 21. i 75. minutu. Žuti kartoni: Zeljković, Filipović, Stanar (Jedinstvo). Crveni kartoni: Đekić (Jedinstvo), Radin i LJ. Trivunović (Bačka).

JEDINSTVO: Brojčin 8, Dangubić 8, Stanar 8, Stevanović 8, Filipović 8, Trivunović 8, Đanković 8 (Vučićević 7), Đekić 7, Novičević 7 (Poznanović 7), Zeljković 8, Stamenković 9.

BAČKA: Ignjić 7, Dr. Trivunović 7, LJ. Trivunović 6, Kurušić 6, Dangubić 7, Pantić 6 (Rac 6), Letić 6, Marković 7, Radin 6, Gelić 6, Cvijić 6 (Vujović).

Sevalo je na sve strane u utakmici dva sportska prijatelja i rivala, ali je sigurno i kartonijadi i isključenjima kumovao i sudija Štumpf. Konačno su domaći prikazali igru za najviši plasman kojom teži trener Vuletić. Igrali su čvrsto u odbrani i poletno u napadu. Prednost Rumenčanima nakon solo prodora Trivunovića doneo je golom najbolji akter Stamenković. Držali su Đanković i drugovi sve konce igre u rukama i u 75. minutu mlađani Stamenković je preciznim udarcem skinuo paučinu sa gola Ignjića potvrdivši zasluženu pobedu.      

M. Po.

Futog - Proleter 2:1 (0:1)

FUTOG: FC „Petar Nikolić Dudija”, gledalaca 100, sudija: Kljajić (Novi Sad), strelci: Kosić u 80. i Mih. Beronja u 92. za Futog, a M. Ayić u 20. minutu za Proleter. Žuti kartoni: Beker, Mir. Beronja (Futog), Bakoš, Šijački (Proleter).

FUTOG: Savković 7, Vukanac 7 (Mirić 7), Stevanovski 8, Mil. Beronja 7 (Šobot), Šarić 6, Baračanin 6 (Stelkić 7), Kosić 7, Mih. Beronja 9, Čepić 7, Beker 7, Sirar 8.

PROLETER: Sakan 7, Šijački 7, Malešević 7, Gašparević 7, Jeremić 7, M. Ayić 6 (Bakoš), Krstić 7 (Surdučki 7), Mitrović 7, Lukaja 8, Mrvičanin 7.

Umalo da se Futožanima desi fudbalska nepravda, jer su gostovo tokom celog meča dominirali, stvarali šanse, ali su velikom borbenošću tek u nadoknadi vremena uspeli da dođu do vrednih bodova. Vodećem golu ekipe iz Banoštora kumovao je Šarić, u šesnastercu je promašio ceo fudbal, a Adžiću nije bilo teško da savlada Savkovića. I pored stalnih ataka domaći su uspeli da izjednače rezultat golom Kosića, a potom je Mihajlo Beronja u nadoknadi vremena pronašao put ka mreži.

M. Po.

Novi Sad - Veternik 2:2, TSK - Petrovaradin 5:3, Šajkaš - Sofeks 3:2, Vinogradar - Fruškogorski partizan 1:5, Sirig - Tatra 0:2, Mladost - ŽSK 4:1, Jedinstvo (R) - Bačka 2:0, Futog - Proleter 2:1, Omladinac - Jedinstvo (B) 3:0. 

1. Tatra                 22     15     6      1      46:8  51 

2. Sofeks              22     14     3      5      60:25        45 

3. TSK                    22     13     5      4      47:13        44 

4. Jedins. (R)        22     11     6      5      35:16        39 

5. Novi Sad         22     10     6      6      45:39        36 

6. Mladost           22     10     5      7      45:29        35 

7. Omladinac      22     10     5      7      37:28        35 

8. Veternik         22     8      6      8      54:37        30 

9. Šajkaš            22     8      6      8      46:41        30

10. Petrovar.     21     7      8      6      36:33        29

11. Fr. partiz.   22     7      6      9      38:38        27

12. Bačka            22     6      8      8      37:41        26

13. Sirig            22     8      5      9      33:44        26

14. Proleter      22     6      7      9      30:44        25

15. Futog            22     5      8      9      32:40        23

16. ŽSK             22     6      3      13     28:46        21

17. Jedins. (G)    22     3      6      13     22:46        15

18. Vinogradar  21     0      1      20     13:116       1

Autor:
Pošaljite komentar
NOVOSADSKA LIGA Kanarinci preleteli Gospođince

NOVOSADSKA LIGA Kanarinci preleteli Gospođince

06.04.2018. 09:39 09:41