scattered clouds
9°C
25.10.2024.
Нови Сад
eur
117.0601
usd
108.4794
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

БАРАЖИ ЗА ПОПУНУ ВОЈВОЂАНСКИХ ЛИГА Румљани славили и у реваншу

26.06.2018. 10:32 10:33
Пише:
Фото: Dnevnik.rs

После одличне представе са пуно жеље, мотива и карактера, фудбалери Првог маја су, и на стадиону у Доњем Товарнику, пред више од 500 љубитеља фудбала, из целог Срема, лакше него од очекиваног, али заслужено, победили чврсту и борбену екипу домаће Слободе, у реваншу баража за попуну Војвођанске лиге-Југ резултатом 2:3 (1:1).

С обзиром на значај утакмице, домаћини, су од првог минута кренули офанзивно, нападачки на победу, како би надокнадили минус од три гола из Руме, док су се гости определили на контранападе.И прву прилику домаћини су искористили да поведу.Повратну, набачену лопту, искусни Кнежевић, елегантно послао у мрежу поред немоћног голмана гостију Шегавца.

Домаћи навијачи, су тада очекивали, још јачи атак својих пулена, ка голу гостију.Али, Румљани то нису дозволили.И чак су успели да изједначе. Акција за изједначење, гостију је трајала чак три минута.Лопта, је на крају дошла до Мачванског, који је рутински затресао домаћу мрежу.

Одмах, на почетку другог полувремена, гости су прво погодили  пречку, а потом су дошли у вођство.Добић је добио дубинску лопту, претчао, је одбрану, домаћина, а потом топовским ударцем, са око 15 метара, у маниру искусног стрелца, затресао мрежу изненађеног голмана домаћих Радосављевића.Потом је Владан Нинић добио  други жути картон због грубог старата и тако домаћини до краја су играли са само десторицом фудбалера. Али, се нису предавали И, чак су успели да изједначе резултат. Мајсторовић је после лепе акције снажно шутирао и лопта је завршила иза леђа Шегавца.

Онда, тренер гостију, Светислав Петковић, увео у игру, „џокера“, Игора Лацковића, најбољег појединца, из првог меча у Руми.И након само неколико минута игре Лацковић се уписао у листу стрелаца и свом тиму донео славље. 

Овом победом, Први мај, је и званично обезбедио, играње од јесени у Војвођанској лиги-Југ, а велику радост после утакмице поделио је са својим навијачима.  

Б. Рокнић 

ДОЊИ ТОВАРНИК: Стадион Слободе, гледалаца 500, судија Гњатовић (Нови Сад). Стрелци: Кнежевић у 20. .и Мајсторовић у 60. за Слободу, Мачвански у 40, Добић у 50.и Лацковић у 65. минуту за Први мај. Жути картони: Кнежевић, Мајсторовић (Слобода), Пендо, Крстић, Милић (Први мај).Црвени картон: Нинић (Слобода).

СЛОБОДА: Радосављевић 6, Рагастовац 7, Митровић 7, Нинић 5, Кресојевић 6, Кордолуп 7, Кнежевић 8, Ашћерић 7, Радошевић 6 (Марковић 6), Мајсторовић 6, Перишић 6 (Гемери 6).

ПРВИ МАЈ: Шегавац 7, Лазић 7, Пендо 7, Мачвански 8 (Јеж), Крстић 7, Милојевић 8, Радишић 7, Милић 7 (Лацковић 7),  Чупељић 8, Добић 8, Зец 8. 

 

Уљманци ипак успели: Долина - Партизан (У) 3:1 (3:0)

Пред својим навијачима у реваншу баража домаћи фудбалери Долине пружили су добру игру и савладали госте из Уљме, али нису успели  да надокнаде четири гола предности гостију из првог меча. У првом полувремену после боље игре фудбалери некадашњег прволигаша Долине успели су да већ у петом минуту имају предност од два гола ,а  у последњем минуту првог полувремена Илић је погодио мрежу. Тада се чинило да ће Падинци надокнадити високо вођство Уљмана из првог меча.  Али после одмора гости су успели да се консолидују и сигурном игром чували свој гол, да би десет минута пре краја Тимић постигао погодак и свом тиму обезбедио улазак у виши ранг.

На крају утакмице настало је славље гостујућих играча са својим навијачима који су дошли у великом броју.

-Остварили смо велики успех уласком у Војвођанску лигу где смо некад играли. Сада нам  предстоји мало одмора, а онда крећемо у нову сезону. Наравно  покушаћемо да се појаћчамо - председник Партизана из Уљме Никола Остојић

Б. Стојковски

ПАДИНА: Стадион Долине, гледалаца: 300. Судија: Бикић (Зрењанин) . Стрелци: Ма.Рудић у 3-  Корењ у 5.   Илић у 45. за Долину,  а Тимић  у 80. минуту за Партизан. Жути картони:  Ма.Рудић, Михајловић, Земен (Долина), Колак, Добричић, Миливојев (Партизан). Црвени картон: Тренер Марјановић у 40 минути  (Долина).

ДОЛИНА: Тркуља 7, Корењ 7, Цветковић 7, Хлавча 6,5, Матуља 7, Ми.Рудић  7, Ма.Рудић 7,5, С. Рудић 7, Илић 7 (Земен -), Кевџија 7, Михајловић 7.

ПАРТИЗАН: Тодоровић 7, Танасић  6,5, Бану 7, Добричић 6,5 (Јовановић 7), Тимић 7, Колак 7, Миливојев 6,5, Радић 7, Војнов 7 (Пандуревић -), Обрадовић 6,5 (Живојнов -),  Богојевић  6,5.

 

Црвенчани сигурни: Врбас - Црвенка 0:1 (0:0)

Врбашани нису успели да надокнаде гол минуса из прве утакмице и гости из Црвенке су заслужено оверили пласман у Војвођанску лигу - север. Имали су Врбашани неколико прилика, прву на центаршут Комазеца није искористио Јокић. Пото је ударац Јакића са десет метара одбфранио Ђуришић.

Када је одлични судија Максимовић оправдано доделио црвени картон Шмиту, било је јасно да ће на крају Црвенчани славити. Преузели су игру и ређали прилике. На крају капитен Милан Суботић је у 88. минуту погодио мрежу и донео својој екипу пласман у Војвођанску лигу.      

С. Р.

ВРБАС: Стадион крај Шлајза, гледалаца 800, судија: Ђ. Максимовић (Инђија), стрелац: М. Суботић у 88. минуту. Жути картони: Рогановић, Авдаловић, Шмит, Крњајић, Јовановић (Врбас), М. Суботић, Ј. Радмановић, Керекеш, Бошковић (Црвенка). Црвени картони: Шмит, Авдаловић и Јовановић (Врбас).

ВРБАС: Јовичић 7, Рогановић 6, Брезовац 6, Авдаловић 6, Шмит 6, Крњајић 6, Јовановић 6, Вујошевић 6, Комазец 6 (Андесилић), Јакић 6, Јанковић 6.

ЦРВЕНКА: Ђуришић 8, Кочић 7, Ивић 7, В. Вујовић 8, М. Радмановић 8, Драговић 8, Ј. СУботић 7, М. Суботић 8, Бошковић 8, Ј. Радмановић 7, Керекеш 7 (Вујовић).

Аутор:
Пошаљите коментар