Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

BARAŽI ZA POPUNU VOJVOĐANSKIH LIGA Rumljani slavili i u revanšu

26.06.2018. 10:32 10:33
Piše:
Foto: Dnevnik.rs

Posle odlične predstave sa puno želje, motiva i karaktera, fudbaleri Prvog maja su, i na stadionu u Donjem Tovarniku, pred više od 500 ljubitelja fudbala, iz celog Srema, lakše nego od očekivanog, ali zasluženo, pobedili čvrstu i borbenu ekipu domaće Slobode, u revanšu baraža za popunu Vojvođanske lige-Jug rezultatom 2:3 (1:1).

S obzirom na značaj utakmice, domaćini, su od prvog minuta krenuli ofanzivno, napadački na pobedu, kako bi nadoknadili minus od tri gola iz Rume, dok su se gosti opredelili na kontranapade.I prvu priliku domaćini su iskoristili da povedu.Povratnu, nabačenu loptu, iskusni Knežević, elegantno poslao u mrežu pored nemoćnog golmana gostiju Šegavca.

Domaći navijači, su tada očekivali, još jači atak svojih pulena, ka golu gostiju.Ali, Rumljani to nisu dozvolili.I čak su uspeli da izjednače. Akcija za izjednačenje, gostiju je trajala čak tri minuta.Lopta, je na kraju došla do Mačvanskog, koji je rutinski zatresao domaću mrežu.

Odmah, na početku drugog poluvremena, gosti su prvo pogodili  prečku, a potom su došli u vođstvo.Dobić je dobio dubinsku loptu, pretčao, je odbranu, domaćina, a potom topovskim udarcem, sa oko 15 metara, u maniru iskusnog strelca, zatresao mrežu iznenađenog golmana domaćih Radosavljevića.Potom je Vladan Ninić dobio  drugi žuti karton zbog grubog starata i tako domaćini do kraja su igrali sa samo destoricom fudbalera. Ali, se nisu predavali I, čak su uspeli da izjednače rezultat. Majstorović je posle lepe akcije snažno šutirao i lopta je završila iza leđa Šegavca.

Onda, trener gostiju, Svetislav Petković, uveo u igru, „džokera“, Igora Lackovića, najboljeg pojedinca, iz prvog meča u Rumi.I nakon samo nekoliko minuta igre Lacković se upisao u listu strelaca i svom timu doneo slavlje. 

Ovom pobedom, Prvi maj, je i zvanično obezbedio, igranje od jeseni u Vojvođanskoj ligi-Jug, a veliku radost posle utakmice podelio je sa svojim navijačima.  

B. Roknić 

DONJI TOVARNIK: Stadion Slobode, gledalaca 500, sudija Gnjatović (Novi Sad). Strelci: Knežević u 20. .i Majstorović u 60. za Slobodu, Mačvanski u 40, Dobić u 50.i Lacković u 65. minutu za Prvi maj. Žuti kartoni: Knežević, Majstorović (Sloboda), Pendo, Krstić, Milić (Prvi maj).Crveni karton: Ninić (Sloboda).

SLOBODA: Radosavljević 6, Ragastovac 7, Mitrović 7, Ninić 5, Kresojević 6, Kordolup 7, Knežević 8, Ašćerić 7, Radošević 6 (Marković 6), Majstorović 6, Perišić 6 (Gemeri 6).

PRVI MAJ: Šegavac 7, Lazić 7, Pendo 7, Mačvanski 8 (Jež), Krstić 7, Milojević 8, Radišić 7, Milić 7 (Lacković 7),  Čupeljić 8, Dobić 8, Zec 8. 

 

Uljmanci ipak uspeli: Dolina - Partizan (U) 3:1 (3:0)

Pred svojim navijačima u revanšu baraža domaći fudbaleri Doline pružili su dobru igru i savladali goste iz Uljme, ali nisu uspeli  da nadoknade četiri gola prednosti gostiju iz prvog meča. U prvom poluvremenu posle bolje igre fudbaleri nekadašnjeg prvoligaša Doline uspeli su da već u petom minutu imaju prednost od dva gola ,a  u poslednjem minutu prvog poluvremena Ilić je pogodio mrežu. Tada se činilo da će Padinci nadoknaditi visoko vođstvo Uljmana iz prvog meča.  Ali posle odmora gosti su uspeli da se konsoliduju i sigurnom igrom čuvali svoj gol, da bi deset minuta pre kraja Timić postigao pogodak i svom timu obezbedio ulazak u viši rang.

Na kraju utakmice nastalo je slavlje gostujućih igrača sa svojim navijačima koji su došli u velikom broju.

-Ostvarili smo veliki uspeh ulaskom u Vojvođansku ligu gde smo nekad igrali. Sada nam  predstoji malo odmora, a onda krećemo u novu sezonu. Naravno  pokušaćemo da se pojaćčamo - predsednik Partizana iz Uljme Nikola Ostojić

B. Stojkovski

PADINA: Stadion Doline, gledalaca: 300. Sudija: Bikić (Zrenjanin) . Strelci: Ma.Rudić u 3-  Korenj u 5.   Ilić u 45. za Dolinu,  a Timić  u 80. minutu za Partizan. Žuti kartoni:  Ma.Rudić, Mihajlović, Zemen (Dolina), Kolak, Dobričić, Milivojev (Partizan). Crveni karton: Trener Marjanović u 40 minuti  (Dolina).

DOLINA: Trkulja 7, Korenj 7, Cvetković 7, Hlavča 6,5, Matulja 7, Mi.Rudić  7, Ma.Rudić 7,5, S. Rudić 7, Ilić 7 (Zemen -), Kevdžija 7, Mihajlović 7.

PARTIZAN: Todorović 7, Tanasić  6,5, Banu 7, Dobričić 6,5 (Jovanović 7), Timić 7, Kolak 7, Milivojev 6,5, Radić 7, Vojnov 7 (Pandurević -), Obradović 6,5 (Živojnov -),  Bogojević  6,5.

 

Crvenčani sigurni: Vrbas - Crvenka 0:1 (0:0)

Vrbašani nisu uspeli da nadoknade gol minusa iz prve utakmice i gosti iz Crvenke su zasluženo overili plasman u Vojvođansku ligu - sever. Imali su Vrbašani nekoliko prilika, prvu na centaršut Komazeca nije iskoristio Jokić. Poto je udarac Jakića sa deset metara odbfranio Đurišić.

Kada je odlični sudija Maksimović opravdano dodelio crveni karton Šmitu, bilo je jasno da će na kraju Crvenčani slaviti. Preuzeli su igru i ređali prilike. Na kraju kapiten Milan Subotić je u 88. minutu pogodio mrežu i doneo svojoj ekipu plasman u Vojvođansku ligu.      

S. R.

VRBAS: Stadion kraj Šlajza, gledalaca 800, sudija: Đ. Maksimović (Inđija), strelac: M. Subotić u 88. minutu. Žuti kartoni: Roganović, Avdalović, Šmit, Krnjajić, Jovanović (Vrbas), M. Subotić, J. Radmanović, Kerekeš, Bošković (Crvenka). Crveni kartoni: Šmit, Avdalović i Jovanović (Vrbas).

VRBAS: Jovičić 7, Roganović 6, Brezovac 6, Avdalović 6, Šmit 6, Krnjajić 6, Jovanović 6, Vujošević 6, Komazec 6 (Andesilić), Jakić 6, Janković 6.

CRVENKA: Đurišić 8, Kočić 7, Ivić 7, V. Vujović 8, M. Radmanović 8, Dragović 8, J. SUbotić 7, M. Subotić 8, Bošković 8, J. Radmanović 7, Kerekeš 7 (Vujović).

Autor:
Pošaljite komentar