overcast clouds
23°C
21.09.2024.
Нови Сад
eur
117.062
usd
104.8191
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

СПС ОБЕЛЕЖАВА 34 ГОДИНЕ ОД ОСНИВАЊА, ПРИСУСТВУЈЕ И ВУЧИЋ: Дачић: Важно је да сви који деле исте циљеве буду заједно; Вучић: Важан чинилац за напредак Србије

16.07.2024. 14:56 16:06
Пише:
Извор: ТАНЈУГ/ ВЛАДИМИР ШПОРЧИЋ/ бг

У Сава центру почела је свечаност поводом обележавања 34 године од оснивања Социјалистичке партије Србије.

Лидер СПС-а Ивица Дачић дочекивао је госте заједно са потпредседницима странке.

Свечаности присуствује и председник Србије Александар Вучић, председница Скупстине Србије Ана Брнабић, премијер и председник СНС Милош Вучевић, потпредсеник владе Александар Вулин, бројни функционери и чланови СПС и других странака, као и градоначелник Александар Шапић, представници Народне скупштине, црквених заједница и други.

На почетку скупа обратио се Ивица Дачић који је честитао 34 године од оснивања странке, подсетивши да је био ту од првог дана и изразио наду да ће бити ту још дуго.

Ивица Дачић је ситакао да је важно  да они који деле исте циљеве буду заједно.

Дачић се осврнуо на слоган СПС "Верни Србији" рекавши да је то мото који има не само СПС већ сви који заједно раде у коалицији на челу са председником Вучићем.

"То је суштина свих дана које смо имали у ове 34 године. Јер историја Социјалистичке партије Србије и сада Српске напредне странке је историја и Србије, јер смо пролазили кроз сваки државни и национални проблем кроз који су наше друштво, наша држава и наш народ пролазили свих ових деценија", рекао је Дачић.

Зато је битно, како је рекао, да сви који деле те исте циљеве буду заједно, да буду у истом политичком фронту, да се међусобно поштују и да развијају што бољу сарадњу у интересу Републике Србије.


Вучевић пожелео СПС-у много успеха у будућности и наставак успешне сарадње

Председник Владе Милош Вучевић присустовао је данас у Београду свечаности поводом обележавања 34 године од оснивања Социјалистичке партије Србије (СПС) и том приликом је СПС-у пожелео много успеха у будућности.

"Велика ми је част да данас, поводом 34. годишњице оснивања Социјалистичке партије Србије, упутим најсрдачније честитке и изразе поштовања. Кроз све изазове које смо заједно превазишли, показали смо да можемо заједно да радимо за добробит Србије. Желим Социјалистичкој партији Србије много успеха у будућности и наставак успешне сарадње на добробит наше земље", написао је премијер на својој Инстаграм страници.


Он је рекао да без Србије нема ниједне партије, оцењујући да је то основна одлука свих патриотских странака.

Дачић је рекао да је на данашњи дан започео први конгрес СПС у Сава центру и трајао је цео дан и ноћ, и завршио се 17. јула који се обележава као дан странке.

Замолио је и да се не расписују више ванредни избори, а рекао је и да је од првог дана СПС ту, и изразио наду да ће бити још дуго.

Вучић: СПС има чиме да се поноси, важан чинилац за напредак Србије

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас на свечаности поводом обележавања 34 године од оснивања Социјалистичке партије Србије да та странка има чиме да се поноси као и да СПС види као важног чиниоца за напредак Србије.

"Желим да вам честитам 34 године постојања, напорног рада и успеха који сте у тих 34 године постигли на политичком небу Србије. Хоћу да свим члановима и симпатизерима Социјалистичке партије Србије честитам годишњицу постојања партије. Имате чиме да се поносите у својој прошлости, надам се да ћете имати још много чиме да се поносите због свог рада у будућности", рекао је Вучић.

Како је рекао, Социјалистичка партија Србије је у свим prеthodnim годинама и деценијама имала једну важну карактеристику, да су је чинили људи из народа, људи који су волели Србију, људи који би увек били уз Србију и људи који су се залагали за независну и суверену политику, да Србија сама доноси своје одлуке, а не да неко други у њено име те одлуке доноси", навео је Вучић.

Каже да је то важно и данас да кажемо свим људима.

"Зато што сам уверен сам највећи број оних који данас гласају за вас и нас, желе да виде Србију успешну, Србију економски снажну, али и Србију која неће да гази по својој традицији, по пријатељствима која је стварала вековима, Србију која хоће да се одупре свима који би да је унизе и сруше, али и Србију која ће увек да буде верна пре свега себе. И овај ваш слоган - Верни Србији, 34 године можда на најбољи могући начин одсликава вашу политику и ваше залагање у prеthodnom периоду", рекао је Вучић.

И уз захвалност за све то што чините за Србију, у Социјалистичкој партији Србије видим важног чиниоца за напредак Србије, истакао је Вучић.

Аутор:
Пошаљите коментар