ЛАЖНЕ КРЕМПИТЕ Десерт без муке, савршен за Васкрс
Ако ових дана тражите слаткиш који је укусан, али се брзо припрема и не захтева превише времена у кухињи, лажне кремпите су право решење!
Овај једноставан и кремаст десерт идеалан је за све оне који желе да засладе празничну трпезу без великог кулинарског подухвата.
У рецепту који је поделила позната food блогерка @mininkutak спајају се хрскаво лиснато тесто, нежни пудинг од ваниле и лагана шлаг павлака у савршену комбинацију укуса и текстура.
Потребни састојци:
800 мл млека
6 кашика шећера
2 пудинга од ваниле
200 мл павлаке за шлаг
1 кашика ваниле у праху (или 2 кесице ванилин шећера)
1 паковање лиснатог теста (готово)
Како се припрема:
Лиснато тесто преклопите и поделите, једну половину избоцкајте виљушком и испеците целу, а другу исеците или засеците на коцке и такође испеците.
Загрејте 700 мл млека са шећером, док у остатку млека размутите пудинг. Када млеко прокључа, додајте пудинг смесу и кувајте неколико минута док се не згусне.
Пустите да се пудинг охлади, па му додајте ванилу и претходно умућену павлаку за шлаг.
На дно калупа ставите испечену основу од лиснатог теста, преко ње равномерно нанесите крем, а затим поређајте испечене коцке теста преко фила.
На крају, све поспите шећером у праху и оставите да се лепо охлади пре сервирања. Ове лажне кремпите су доказ да сјајан десерт не мора да буде компликован, савршене су за Ускрс, али и за било коју другу прилику када вам затреба нешто слатко и освежавајуће