clear sky
2°C
18.03.2025.
Нови Сад
eur
117.0992
usd
112.8015
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

ОВО ЈЕ РЕЦЕПТ ЗА БАКИН КОЛАЧ КОЈИ ЈЕ НЕКАДА ОСВОЈИО ЈУГОСЛАВИЈУ: Савршенство у једном залогају, а тајна је у једном састојку!

18.03.2025. 14:41 14:43
Пише:
Извор:
Дневник/ Еспресо
бакин
Фото: Pixabay.com

Због своје приступачне цене и издашности, домаћице су га годинама обожавале.

Када се сетимо брзих посластица, галете или чувени бакин колач, познат и као вафле, одмах нам падну на памет.

Како год да их назовете, то није важно – укус је исти, облик сличан, а припрема је једноставна и брза, уз најосновније састојке. Ипак, драже овом рецепту даје један састојак, а то је јогурт.

Ако желите да обрадујете своје укућане слатким залогајем који се прави за трен ока, испробајте најбољи рецепт стар више од 50 година. Сигурно нећете погрешити!

Потребно је:

– 4 јаја
– 200 г шећера
– 200 мл јогурта
– 1 ванилин шећер
– 450 г брашна
– 200 мл уља
– 1 прашак за пециво

Припрема:

За почетак разделите беланца и жуманца, па од беланаца и шећера умутите чврст шне. Потом смањите брзину мућења на миксеру и додајте једно по једно жуманце. Додајте и ванилин шећер, па постепено јогурт, брашно и уље. Лагано све сједините тако да се добије глатка смеша.

Апарт за бакин колач добро загрејте и потом кашиком сипајте смешу у њега. Печите и уживајте у савршеном заслађењу заједно са члановима ваше породице, комшијама и пријатељима.

Пријатно и јавите нам како вам се допао рецепт!

 

Извор:
Дневник/ Еспресо
Пише:
Пошаљите коментар