ОВО ЈЕ УКУСНИЈЕ ОД ЛЕДЕНИХ КОЦКИ Колач за који се не пали рерна, а цела тепсија кошта 500 динара!
Овај колач неодољиво подсећа на ледене коцке, а многи кажу – још је и бољи!
Доносимо рецепт за најкремастији колач који сте пробали, а не морате ни палити рерну. Ради се о посластици од гриза и беле чоколаде на подлози од кекса која има све предиспозиције да постане један од ваших најдражих колача, а цела тепсија кошта само 500 динара.
Гриз коцке – састојци:
125 грама петит кекса
1 литар млека
200 грама гриза
180 грама шећера
130 грама маслаца
50 грама беле чоколаде
шлаг за украс
по жељи млевени лешници, бадеми или кекс за украс
Гриз коцке – припрема:
Петит кексе умакати у мало млека и поређати на плех димензија 20 пута 30 центиметара обложен фолијом или пек папиром.
Одвојити мало млека од литра и помешати с гризом и шећером, а остатак млека ставити на ватру да заврије.
У узаврело млеко умешати смесу с гризом те лагано кувати док се не згусне као пудинг.
У врели крем додати белу чоколаду, промешати, покрити прозирном фолијом и оставити да се хлади.
Умутити маслац и постепено му додавати охлађен крем. Крем истрести у калуп на петит кекс.
По жељи умутити један шлаг или 200 милилитара павлаке за шлаг и премазати колач.
Додатно колач можете посути млевеним лешницима, орасима, бадемима или млевеним кексом.
Добро охладити, најбоље преко ноћи.