ИДЕАЛНА ПОГАЧА ЗА ВАСКРС КОЈА СЕ СПРЕМА ЗА ЧАС Потребно вам је само четири састојка, без квасца, УСПЕВА СВИМА
Најлакши рецепт за васкршњу погачу без квасца - мекана, мирисна и готова за мање од сат времена.
Да бисте направили меку, ваздушасту погачу, обично је потребно много труда, времена и вештине. Међутим, ако немате ни једно ни друго, не брините - овај рецепт је толико једноставан да успева баш свима!
Савршен је за Васкрс, посебно ако вам гости долазе изненада или желите нешто топло и домаће уз доручак или ручак.
Поред тога што је брзо готова, погача од само четири састојка ће вас освојити укусом и мирисом. Пече се без чекања да тесто нарасте, нема квасца, а припрема траје свега неколико минута. Уз чашу јогурта или као додатак ускршњем ручку - прави је погодак.
Састојци:
500 г брашна
100 мл јогурта
250 мл киселе воде
1 кашичица соли
За премазивање:
1 жуманце
2 кашике млека
Припрема:
У посуди помешајте брашно и со, па додајте јогурт и постепено сипајте киселу воду. Умесите мекано тесто и обликујте лопту. Благо је притисните рукама.
Убаците празну тепсију у рерну и укључите је на 250°Ц. Када се добро загреје, убаците науљено тесто које сте претходно избоцкали виљушком.
Премажите погачу мешавином жуманцета и млека. Пеците око 30 минута. Кад је извадите, умотајте је у крпу и оставите да одмори десетак минута.