overcast clouds
19°C
17.04.2025.
Нови Сад
eur
117.0992
usd
112.8015
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

ИДЕАЛНА ПОГАЧА ЗА ВАСКРС КОЈА СЕ СПРЕМА ЗА ЧАС Потребно вам је само четири састојка, без квасца, УСПЕВА СВИМА

15.04.2025. 12:27 12:40
Пише:
Извор:
Информер
погача
Фото: Илустрација/ Canva

Најлакши рецепт за васкршњу погачу без квасца - мекана, мирисна и готова за мање од сат времена.

Да бисте направили меку, ваздушасту погачу, обично је потребно много труда, времена и вештине. Међутим, ако немате ни једно ни друго, не брините - овај рецепт је толико једноставан да успева баш свима!

Савршен је за Васкрс, посебно ако вам гости долазе изненада или желите нешто топло и домаће уз доручак или ручак.

Поред тога што је брзо готова, погача од само четири састојка ће вас освојити укусом и мирисом. Пече се без чекања да тесто нарасте, нема квасца, а припрема траје свега неколико минута. Уз чашу јогурта или као додатак ускршњем ручку - прави је погодак.

Састојци:
500 г брашна
100 мл јогурта
250 мл киселе воде
1 кашичица соли

За премазивање:
1 жуманце
2 кашике млека
Припрема:
У посуди помешајте брашно и со, па додајте јогурт и постепено сипајте киселу воду. Умесите мекано тесто и обликујте лопту. Благо је притисните рукама.

Убаците празну тепсију у рерну и укључите је на 250°Ц. Када се добро загреје, убаците науљено тесто које сте претходно избоцкали виљушком.

Премажите погачу мешавином жуманцета и млека. Пеците око 30 минута. Кад је извадите, умотајте је у крпу и оставите да одмори десетак минута.

 

 

 

 

 

Извор:
Информер
Пише:
Пошаљите коментар