Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

OVO JE UKUSNIJE OD LEDENIH KOCKI Kolač za koji se ne pali rerna, a cela tepsija košta 500 dinara!

12.03.2025. 21:41 21:46
Piše:
Izvor:
Krstarica.com
коцка
Foto: screenshot/instagram

Ovaj kolač neodoljivo podseća na ledene kocke, a mnogi kažu – još je i bolji!

Donosimo recept za najkremastiji kolač koji ste probali, a ne morate ni paliti rernu. Radi se o poslastici od griza i bele čokolade na podlozi od keksa koja ima sve predispozicije da postane jedan od vaših najdražih kolača, a cela tepsija košta samo 500 dinara.

Griz kocke – sastojci:

125 grama petit keksa

1 litar mleka

200 grama griza

180 grama šećera

130 grama maslaca

50 grama bele čokolade

šlag za ukras

po želji mleveni lešnici, bademi ili keks za ukras

Griz kocke – priprema:

Petit kekse umakati u malo mleka i poređati na pleh dimenzija 20 puta 30 centimetara obložen folijom ili pek papirom.

Odvojiti malo mleka od litra i pomešati s grizom i šećerom, a ostatak mleka staviti na vatru da zavrije.

U uzavrelo mleko umešati smesu s grizom te lagano kuvati dok se ne zgusne kao puding.

U vreli krem dodati belu čokoladu, promešati, pokriti prozirnom folijom i ostaviti da se hladi.

Umutiti maslac i postepeno mu dodavati ohlađen krem. Krem istresti u kalup na petit keks.

Po želji umutiti jedan šlag ili 200 mililitara pavlake za šlag i premazati kolač.

Dodatno kolač možete posuti mlevenim lešnicima, orasima, bademima ili mlevenim keksom.

Dobro ohladiti, najbolje preko noći.

Izvor:
Krstarica.com
Piše:
Pošaljite komentar