ОВО ЈЕ НАЈКРЕМАСТИЈИ ПОСНИ КОЛАЧ КОЈИ СЕ НАПРАВИ ЗА ТРЕН ОКА Спремите га овако и гости неће моћи да одоле
И у данима поста желимо да поједемо нешто слатко.
И док је некада избор био прилично скроман, данас је, захваљујући бројним намирницама биљног порекла, могућност за припремање посних колача и рецепата подалеко већа.
Зато често и тражимо те драгоцене посне рецепте, који ће постати обавезни део наше трпезе. Имамо један баш такав, а у наставку погледајте како се прави најбржи и најкремастији посни колач.
Рецепт за најбржи и најкремастији посни колач звучи измишљено, што заправо и јесте, јер је резултат маште озбиљног слаткољупца!
Ако и ви у данима поста желите да направите колач који је у складу са посним смерницама, ово је рецепт за вас.
Прави се лако, за подлогу су вам неопходни само посни кекс и кокосово уље или маргарин.
Фил је такође једноставан, а захваљујући једном састојку неодољиво кремаст. Ово је списак детаљних намирница за најбржи и најкремастији посни колач.
Састојци:
Кора:
Посни млевени кекс 2 шоље
Кокосово уље или растопљени маргарин 1/2 шоље
Фил:
Биљно млеко 2 шоље
Шећер 1/2 шоље
Посни пудинг од ваниле 1 кесица
Ванилин шећер 1 кашичица
Биљна павлака за шлаг
Припрема:
У посуди помешајте млевени кекс и растопљено кокосово уље (или маргарин) док не добијете уједначену смесу. Смесу утисните у дно калупа за торте или плеха, формирајући равномеран слој. Ставите у фрижидер да се стегне док припремате фил.
У шерпи помешајте биљно млеко, шећер и ванилин шећер, па загревајте на средњој температури док не проври. У посебној посуди помешајте пудинг прах са мало хладног биљног млека док не добијете глатку смесу. Када млеко проври, додајте смесу са пудингом и кувајте уз стално мешање док се не згусне. Склоните са ватре и оставите да се мало охлади. Умутите биљну павлаку за шлаг и пажљиво је умешајте у охлађени пудинг.
Преко охлађене коре равномерно распоредите фил. Вратите колач у фрижидер на неколико сати (најбоље преко ноћи) да се добро стегне и охлади. Исеците на коцке или парчиће и послужите. Украсите воћем по жељи.