Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

ОВО ЈЕ НАЈКРЕМАСТИЈИ ПОСНИ КОЛАЧ КОЈИ СЕ НАПРАВИ ЗА ТРЕН ОКА Спремите га овако и гости неће моћи да одоле

02.12.2024. 13:38 13:46
Пише:
кола
Фото: pixabay/ilustracija

И у данима поста желимо да поједемо нешто слатко.

И док је некада избор био прилично скроман, данас је, захваљујући бројним намирницама биљног порекла, могућност за припремање посних колача и рецепата подалеко већа.

Зато често и тражимо те драгоцене посне рецепте, који ће постати обавезни део наше трпезе. Имамо један баш такав, а у наставку погледајте како се прави најбржи и најкремастији посни колач.

Рецепт за најбржи и најкремастији посни колач звучи измишљено, што заправо и јесте, јер је резултат маште озбиљног слаткољупца!

Ако и ви у данима поста желите да направите колач који је у складу са посним смерницама, ово је рецепт за вас.

Прави се лако, за подлогу су вам неопходни само посни кекс и кокосово уље или маргарин.

Фил је такође једноставан, а захваљујући једном састојку неодољиво кремаст. Ово је списак детаљних намирница за најбржи и најкремастији посни колач.

Састојци:
Кора:    
Посни млевени кекс    2 шоље
Кокосово уље или растопљени маргарин    1/2 шоље
Фил:    
Биљно млеко    2 шоље
Шећер    1/2 шоље
Посни пудинг од ваниле    1 кесица
Ванилин шећер    1 кашичица
Биљна павлака за шлаг

Припрема:

У посуди помешајте млевени кекс и растопљено кокосово уље (или маргарин) док не добијете уједначену смесу. Смесу утисните у дно калупа за торте или плеха, формирајући равномеран слој. Ставите у фрижидер да се стегне док припремате фил.

У шерпи помешајте биљно млеко, шећер и ванилин шећер, па загревајте на средњој температури док не проври. У посебној посуди помешајте пудинг прах са мало хладног биљног млека док не добијете глатку смесу. Када млеко проври, додајте смесу са пудингом и кувајте уз стално мешање док се не згусне. Склоните са ватре и оставите да се мало охлади. Умутите биљну павлаку за шлаг и пажљиво је умешајте у охлађени пудинг.

Преко охлађене коре равномерно распоредите фил. Вратите колач у фрижидер на неколико сати (најбоље преко ноћи) да се добро стегне и охлади. Исеците на коцке или парчиће и послужите. Украсите воћем по жељи.
 

Извор:
Дневник, Блиц
Пише:
Пошаљите коментар