OVO JE NAJKREMASTIJI POSNI KOLAČ KOJI SE NAPRAVI ZA TREN OKA Spremite ga ovako i gosti neće moći da odole
I u danima posta želimo da pojedemo nešto slatko.
I dok je nekada izbor bio prilično skroman, danas je, zahvaljujući brojnim namirnicama biljnog porekla, mogućnost za pripremanje posnih kolača i recepata podaleko veća.
Zato često i tražimo te dragocene posne recepte, koji će postati obavezni deo naše trpeze. Imamo jedan baš takav, a u nastavku pogledajte kako se pravi najbrži i najkremastiji posni kolač.
Recept za najbrži i najkremastiji posni kolač zvuči izmišljeno, što zapravo i jeste, jer je rezultat mašte ozbiljnog slatkoljupca!
Ako i vi u danima posta želite da napravite kolač koji je u skladu sa posnim smernicama, ovo je recept za vas.
Pravi se lako, za podlogu su vam neophodni samo posni keks i kokosovo ulje ili margarin.
Fil je takođe jednostavan, a zahvaljujući jednom sastojku neodoljivo kremast. Ovo je spisak detaljnih namirnica za najbrži i najkremastiji posni kolač.
Sastojci:
Kora:
Posni mleveni keks 2 šolje
Kokosovo ulje ili rastopljeni margarin 1/2 šolje
Fil:
Biljno mleko 2 šolje
Šećer 1/2 šolje
Posni puding od vanile 1 kesica
Vanilin šećer 1 kašičica
Biljna pavlaka za šlag
Priprema:
U posudi pomešajte mleveni keks i rastopljeno kokosovo ulje (ili margarin) dok ne dobijete ujednačenu smesu. Smesu utisnite u dno kalupa za torte ili pleha, formirajući ravnomeran sloj. Stavite u frižider da se stegne dok pripremate fil.
U šerpi pomešajte biljno mleko, šećer i vanilin šećer, pa zagrevajte na srednjoj temperaturi dok ne provri. U posebnoj posudi pomešajte puding prah sa malo hladnog biljnog mleka dok ne dobijete glatku smesu. Kada mleko provri, dodajte smesu sa pudingom i kuvajte uz stalno mešanje dok se ne zgusne. Sklonite sa vatre i ostavite da se malo ohladi. Umutite biljnu pavlaku za šlag i pažljivo je umešajte u ohlađeni puding.
Preko ohlađene kore ravnomerno rasporedite fil. Vratite kolač u frižider na nekoliko sati (najbolje preko noći) da se dobro stegne i ohladi. Isecite na kocke ili parčiće i poslužite. Ukrasite voćem po želji.