Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

OVO JE NAJKREMASTIJI POSNI KOLAČ KOJI SE NAPRAVI ZA TREN OKA Spremite ga ovako i gosti neće moći da odole

02.12.2024. 13:38 13:46
Piše:
кола
Foto: pixabay/ilustracija

I u danima posta želimo da pojedemo nešto slatko.

I dok je nekada izbor bio prilično skroman, danas je, zahvaljujući brojnim namirnicama biljnog porekla, mogućnost za pripremanje posnih kolača i recepata podaleko veća.

Zato često i tražimo te dragocene posne recepte, koji će postati obavezni deo naše trpeze. Imamo jedan baš takav, a u nastavku pogledajte kako se pravi najbrži i najkremastiji posni kolač.

Recept za najbrži i najkremastiji posni kolač zvuči izmišljeno, što zapravo i jeste, jer je rezultat mašte ozbiljnog slatkoljupca!

Ako i vi u danima posta želite da napravite kolač koji je u skladu sa posnim smernicama, ovo je recept za vas.

Pravi se lako, za podlogu su vam neophodni samo posni keks i kokosovo ulje ili margarin.

Fil je takođe jednostavan, a zahvaljujući jednom sastojku neodoljivo kremast. Ovo je spisak detaljnih namirnica za najbrži i najkremastiji posni kolač.

Sastojci:
Kora:    
Posni mleveni keks    2 šolje
Kokosovo ulje ili rastopljeni margarin    1/2 šolje
Fil:    
Biljno mleko    2 šolje
Šećer    1/2 šolje
Posni puding od vanile    1 kesica
Vanilin šećer    1 kašičica
Biljna pavlaka za šlag

Priprema:

U posudi pomešajte mleveni keks i rastopljeno kokosovo ulje (ili margarin) dok ne dobijete ujednačenu smesu. Smesu utisnite u dno kalupa za torte ili pleha, formirajući ravnomeran sloj. Stavite u frižider da se stegne dok pripremate fil.

U šerpi pomešajte biljno mleko, šećer i vanilin šećer, pa zagrevajte na srednjoj temperaturi dok ne provri. U posebnoj posudi pomešajte puding prah sa malo hladnog biljnog mleka dok ne dobijete glatku smesu. Kada mleko provri, dodajte smesu sa pudingom i kuvajte uz stalno mešanje dok se ne zgusne. Sklonite sa vatre i ostavite da se malo ohladi. Umutite biljnu pavlaku za šlag i pažljivo je umešajte u ohlađeni puding.

Preko ohlađene kore ravnomerno rasporedite fil. Vratite kolač u frižider na nekoliko sati (najbolje preko noći) da se dobro stegne i ohladi. Isecite na kocke ili parčiće i poslužite. Ukrasite voćem po želji.
 

Izvor:
Dnevnik, Blic
Piše:
Pošaljite komentar