ПРЕПОРУКА ЗА ВИНО ДАНА Што је локално, то је најбоље
У сусрет зимским данима и предстојећим празницима, пред вама ће сваког дана током недеље бити објављена по једна препорука за пиће произвођача и стручњака који су учествовали на сајму вина, ракије и гастрономије „Винска визија Отвореног Балкана“.
Вински критичар Игор Луковић препоручио је читаоцима листа „Дневник“ оно што је свима доступно где год се налазе – локално.
– Увек бирам вина која одражавају место на којем се налазим, у Тоскани пијем тосканска вина, у Грузији грузијска, а у Србији уживам у различитим врстама – истакао је Луковић. – Ипак, свакоме ко допутује, препоручујем да проба локална и аутентична вина јер преферирам локалне сорте где год да одем.
Када је реч о винима која се производе у Србији, Луковић је међу белим винима издвојио она направљена од Грашца, док су међу црвеним винима посебно цењена вина од Прокупца.
– Верујем да су ове сорте понос наше земље, као и наше винарске и виноградарске традиције. Такође, имамо и друге сорте које тек треба да откријемо и којима ћемо тек почети да се поносимо – истакао је он.