ПОСНА ЦАРСКА ПИТА КОЈА СЕ ПРИПРЕМА ЗА ЧАС Пуна поврћа, често је на славској трпези
Jело које се често налази на трпези када су празници је чувена царска пита.
Предлажемо вам да направите посну царску питу са поврћем и пасуљем. Спрема се на брзину, а можете да је служите и за доручак или вечеру.
1 конзерва пасуља
1 конзерва кукуруза
1 печена паприка
2 кисела краставца
100 мл уља
100 г брашнa
100 г кукурузног брашна
1 кесица прашка за пецивo
100 мл киселе воде
Припрема:
Направите тесто.
У посуди помешајте брашно и прашак за пециво, па сипајте уље и киселу воду. Све добро сједините тако да нема грудвица.
Додајте остале састојке
Пасуљ и кукуруз процедите и исперите, па додајте у смесу. Додајте и сецкану печену паприку, као и краставац и зачините по жељи. Све добро промешајте.
Пеците
Сипајте добијену смесу у тепсију коју сте обложили пек папиром и пеците у загрејаној рерни на 200°C око 20 минута.