POSNA CARSKA PITA KOJA SE PRIPREMA ZA ČAS Puna povrća, često je na slavskoj trpezi
Jelo koje se često nalazi na trpezi kada su praznici je čuvena carska pita.
Predlažemo vam da napravite posnu carsku pitu sa povrćem i pasuljem. Sprema se na brzinu, a možete da je služite i za doručak ili večeru.
1 konzerva pasulja
1 konzerva kukuruza
1 pečena paprika
2 kisela krastavca
100 ml ulja
100 g brašna
100 g kukuruznog brašna
1 kesica praška za pecivo
100 ml kisele vode
Priprema:
Napravite testo.
U posudi pomešajte brašno i prašak za pecivo, pa sipajte ulje i kiselu vodu. Sve dobro sjedinite tako da nema grudvica.
Dodajte ostale sastojke
Pasulj i kukuruz procedite i isperite, pa dodajte u smesu. Dodajte i seckanu pečenu papriku, kao i krastavac i začinite po želji. Sve dobro promešajte.
Pecite
Sipajte dobijenu smesu u tepsiju koju ste obložili pek papirom i pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 20 minuta.