Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

POSNA CARSKA PITA KOJA SE PRIPREMA ZA ČAS Puna povrća, često je na slavskoj trpezi

06.11.2024. 12:56 13:39
Piše:
pita
Foto: freepik

Jelo koje se često nalazi na trpezi kada su praznici je čuvena carska pita.

Predlažemo vam da napravite posnu carsku pitu sa povrćem i pasuljem. Sprema se na brzinu, a možete da je služite i za doručak ili večeru. 

  1 konzerva pasulja

   1 konzerva kukuruza

   1 pečena paprika

  2 kisela krastavca

  100 ml ulja

  100 g brašna

  100 g kukuruznog brašna

  1 kesica praška za pecivo

 100 ml kisele vode

Priprema: 

Napravite testo. 

U posudi pomešajte brašno i prašak za pecivo, pa sipajte ulje i kiselu vodu. Sve dobro sjedinite tako da nema grudvica.

Dodajte ostale sastojke 

Pasulj i kukuruz procedite i isperite, pa dodajte u smesu. Dodajte i seckanu pečenu papriku, kao i krastavac i začinite po želji. Sve dobro promešajte.

Pecite

Sipajte dobijenu smesu u tepsiju koju ste obložili pek papirom i pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 20 minuta. 

Izvor:
Dnevnik, Informer
Piše:
Pošaljite komentar