Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

ПОСНА ЦАРСКА ПИТА КОЈА СЕ ПРИПРЕМА ЗА ЧАС Пуна поврћа, често је на славској трпези

06.11.2024. 12:56 13:39
Пише:
pita
Фото: freepik

Jело које се често налази на трпези када су празници је чувена царска пита.

Предлажемо вам да направите посну царску питу са поврћем и пасуљем. Спрема се на брзину, а можете да је служите и за доручак или вечеру. 

  1 конзерва пасуља

   1 конзерва кукуруза

   1 печена паприка

  2 кисела краставца

  100 мл уља

  100 г брашнa

  100 г кукурузног брашна

  1 кесица прашка за пецивo

 100 мл киселе воде

Припрема: 

Направите тесто. 

У посуди помешајте брашно и прашак за пециво, па сипајте уље и киселу воду. Све добро сједините тако да нема грудвица.

Додајте остале састојке 

Пасуљ и кукуруз процедите и исперите, па додајте у смесу. Додајте и сецкану печену паприку, као и краставац и зачините по жељи. Све добро промешајте.

Пеците

Сипајте добијену смесу у тепсију коју сте обложили пек папиром и пеците у загрејаној рерни на 200°C око 20 минута. 

Извор:
Дневник, Информер
Пише:
Пошаљите коментар