clear sky
17°C
31.10.2024.
Нови Сад
eur
117.0491
usd
108.1585
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

РЕЦЕПТ ДАНА

ОД ОВЕ БУНДЕВАРЕ ОСТАЋЕ САМО МРВИЦЕ Савршен и брз рецепт УЗ ТАЈНИ ДОДАТАК, ПОЋИ ЋЕ ВАМ ВОДА НА УСТА

31.10.2024. 10:02 10:19
Пише:
Bundevara
Фото: Youtube printscreen

Aко волите бундеву, ово је прави рецепт за вас. Бундева је сјајна јер је нискокалорична, па вам онда ове кашике шећера не падају много тешко.

За посебан укус потрудиће се ораси. 

Прави јесењи рецепт, лак и једноставан, с мало састојака. 

Идеално, зар не?

Састојци:

800 г бундеве + 12 кашика шећера

500 г кора за питу

200г ораха плус 6 кашика шећера

1 дцл уља

1дцл воде

мало шећера у праху

Бундеву изрендајте, па помешајте са 12 кашика шећера. Оставите врло мало да одстоји. Потом је мало оцедите од воде коју је пустила. Орахе самељите.

Намажите плех уљем и ставите рерну да се греје на 200 степени. За то време на подлогу ставите једну кору, попрскате мало водом и уљем, ставите другу, такође попрскате, па преко треће коре стављате фил целом ширином на једну половину, поспете орасима и кашиком шећера и увијате питу.

Ово понављајте док не потрошите све коре. Поређате ролне једну поред друге и прелијете остатком воде и уља. 

Питу печете док не будете златножуте боје како би била хрскава. Исеците је и поспите прах шећером.

Извор:
Дневник, И. Р.
Аутор:
Пошаљите коментар